Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Emniyet Müdürü Aydından HKÜye ziyaret


GAZİANTEP (A.A) - Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemire iadei ziyarette bulundu.
     HKÜden yapılan açıklamaya göre, Emniyet Müdürü Aydını makamında ağırlayan Rektör Özdemir, üniversite olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verip, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Gaziantep Emniyet Müdürlüğünün çalışmalarının takdire şayan olduğunu ve yakından izlediklerini bildiren Özdemir, Üniversite-emniyet olarak ortak bir takım çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalara verdiği destekten dolayı Emniyet Müdürümüz Ömer Aydına teşekkür ediyorum dedi.
     Emniyet Müdürü Aydın ise Gaziantepte var olan huzur ve güvenin devamı için gece gündüz çalıştıklarını kaydetti.
     Aydın, HKÜ ile ortak çalışmadan memnuniyet duyacaklarını bildirdi.
    
     -GTO heyetinden, GulFood 2013 Gıda Fuarına ziyaret
    
     Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından yürütülen Avrupa İşletmeler Ağı Projesi kapsamında Gaziantepli iş adamlarının katılımıyla Birleşik Arap Emirliklerinin Dubai şehrinde 25-28 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlenen GulFood 2013 Gıda Fuarına yönelik olarak KOSGEB destekli fuar ziyareti ve iş gezisi organizasyonu düzenlendi.
     GTOdan yapılan açıklamada, gıda sektörüne yönelik olarak organize edilen, dünyanın en önemli fuarlardan biri olan ve bu yıl 18ncisi düzenlenen GulFood 2013 Gıda Fuarına 110 ülkeden 4 bin 200 firmanın stant bazında katıldığı ve fuarın yaklaşık 100 bin ziyaretçi tarafından gezildiği belirtildi.
     Açıklamada, fuara yönelik düzenlenen ziyaret ve iş gezisi programına gıda ve ilgili sektörlerde faaliyet gösteren 40 firma temsilcisinin yer aldığı ve program kapsamında Dubai Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren Türk İş Konseyi Başkanı Hakan Bahçecinin de ziyaret edildiği vurgulandı.
     Ziyaret sırasında fuarın genel değerlendirmesinin yapıldığı ve iki kurum arasında önümüzdeki dönemde gerçekleştirilebilecek işbirlikleri hakkında fikir alışverişinde bulunulduğu kaydedildi.
     Fuarın, Gaziantepli firmaların gıda sektöründe üretilen yenilikçi ürünleri yerinde görmeleri, sektördeki rakip firmaları tanımaları, kendi ürünlerini tanıtmaları, potansiyel alıcılarla bire-bir görüşmelerde bulunmaları açısından son derece faydalı geçtiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
     Ziyaret edilen GulFood 2013 Gıda Fuarı, sadece Ortadoğu ülkelerine değil, bunun yanı sıra Afrika, Avrupa, Amerika ve Uzakdoğu pazarlarına açılmayı planlayan firmalar için en uygun platformlardan birisi olması açısından oldukça başarılı geçmiştir. Gaziantepin gıda sektöründe Türkiyede üretiminde büyük bir paya sahip olduğu makarna, bulgur, mercimek ve her türlü bakliyat, bitkisel yağ, çikolata, bisküvi, Antep fıstığı ve diğer kuru yemiş çeşitleri gibi ürünlere yönelik olarak ürünlerimize büyük bir talep olduğu ve özellikle tercih edildiği gözlemlenmiştir. Gaziantep Ticaret Odası olarak, önümüzdeki dönemde de yurt dışında organize edilen önemli fuarlara yönelik heyet ziyareti organizasyonları düzenleyerek, firmalarımızın bu fuarlar vasıtasıyla yeni ihraç pazarlarına ulaşmalarına yardımcı olunması amaçlanmaktadır.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER