Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Şahinbey Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısı


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısının ikinci oturumu yapıldı.
     Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında belediye meclis salonunda yapılan toplantıda gündeme alınan 18 maddenin ikisine görüşmelerin tamamlanması için ek süre verildi, 16 madde ise ilgili komisyonlarda kabul edildi.
     Tahmazoğlu, belediye tarafından yapılan sanayi sitesindeki dükkanların tahsisi ve satışının İçişleri Bakanlığının konut ve iş yerleri satışlarıyla ilgili çıkardığı yönetmeliğine uygun olarak yapıldığını kaydetti.
     İş yeri satışlarında "2 yıl vade yapılmasını" öngören bir kanun bulunduğunu ifade eden Tahmazoğlu, şunları bildirdi:
     "Esnafımızın rahatı için yetkimizi sonuna kadar kullanıyoruz. Buna göre yüzde 50si peşin olacak. Bunu da yıl sonuna kadar taksitlendireceğiz. Geri kalan kısmı ise iş yeri tesliminden sonra yani 2014 yılı başında başlayarak 2 yıl vadeli ödeme yapılacaktır. İki yılın ilk yılında yine fark almıyoruz. Sadece ikinci yılında TÜFE oranında bir artış alınacaktır. O da kanunda öngördüğü içindir. Bununla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın anlaşma yaptığı bankalarla görüştük. Onlar da ortalama yıllık yüzde 8lik bir rakama geliyor. Bunun da yüzde 3lük kısmını Çevre Bakanlığımız ödeyecektir. Yine yüzde 5e tekabül edecektir. Burada esnafımız 96 aya kadar kredi kullanma imkanı bulacaktır."
    
     -Dünya Bilardo Şampiyonu Saygıner Zirve Üniversitesi öğrencileri ile buluştu
    
     Dünya Bilardo Şampiyonu Semih Saygıner, "Zirve Fest 2013 Festivali"nde Zirve Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi.
     Zirve Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, festival kapsamında öğrencilerle söyleşiye katılan Saygıner, Türkiyede bilardonun ilk zamanlarda kahvehane oyunu olarak nitelendirildiğini, son yıllarda bu düşüncenin yıkıldığını, bilardonun bir spor dalı olarak kabullenildiğini kaydetti.
     Dünyada bilardo anlayışını değiştirdiğini aktaran Saygıner, şunları belirtti:
     "Kimsenin cesaret edip de yapamadığı teknikleri ben bilardo literatürüne geçirdim. Herkese bilardonun henüz dokunulmayan, bilinmeyen tekniklerini öğrettim. Böylece dünyaya bilardoyu öğretmiş oldum. Benim dönemimden yetişmiş çok değerli bilardo sporcularımız var. Ben inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda bilardo dalında Türkiyeyi dünyada temsil edecek birçok sporcumuz olacaktır" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER