Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -GİMO, eski başkanların tecrübelerinden faydalanacak


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası (GİMO) yönetimi, daha önce oda başkanlığı yapan eski başkanlarla biraraya gelerek ortak hareket etme kararı aldı.
     GİMOdan yapılan açıklamada, odanın kuruluşundan bu yana başkan olarak görev yapan eski yöneticilerin odanın sorunlarının çözümünde aktif olarak görev alacağı bildirildi.
     GİMO Başkanı Melih Meriç, eski başkanlarla bir araya gelerek tecrübelerinden yararlanacaklarını belirtti.
     Meriç, Odamızın kuruluşundan buyana görev yapan arkadaşlarla bir araya gelmek istedik. Hepimizin amacı bir, düşüncesi birdir. Önemli olan kişiler değil kurumdur. Odamızın geleceği konusunda geçmiş dönem başkanlarımızın tecrübelerinden faydalanarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Bu amaçla bir aradayız. Bundan sonra neler yapılması gerektiğini konuşuyoruz dedi.
     Toplantı sonunda odanın eski başkanlarına teşekkür plaketi verildi.
    
     -Kamu sektörü tercihini MST markasına kullandı
    
     SANKO Holdingin iş makinaları sektöründeki şirketi Sanko Makinanın Gaziantepteki modern tesislerinde ürettiği bekoloder (kazıcı-yükleyici) ve telehandler (teleskopik forklift), kamu sektörünün de tercihi olmaya devam ediyor.
     Holdingden yapılan açıklamaya göre, Devlet Malzeme Ofisi ve İller Bankası yetkililerinin katıldığı törende, üretim hattından çıkarılan ve gerekli testleri yapılan 30 bekoloder ve 14 telehandler, kurum uzmanlarının detaylı kontrolleri sonrasında teslim alındı.
     Gaziantep 4üncü Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 42 bin metrekare alan üzerine kurulan Sanko Makina, ultra modern üretim tesislerinde pazar ve müşteri talepleri doğrultusunda araştırma ve geliştirme faaliyetleri sonucu yüksek performanslı iş makinesi üretimi gerçekleştiriyor.
     Teslimat törenine, Sanko Makina adına, İş Geliştirme Koordinatörü Ertan Paşa, Satış Koordinasyon Şefi Gönenç Udumlu, İmalat Makinaları Satış Direktörü Aydın Karlı ve Kamu Satış Müdürü Hakan Saral katıldı.
    
     -Özel Sankolu öğrencilere TÜBİTAKtan ödül
    
     Özel Sanko Koleji öğrencileri, TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen 20nci Ulusal Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavlarından derece elde etti.
     Okuldan yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde düzenlenen yarışmada matematik alanında Özel Sanko Koleji öğrencisi Abdullah Kahraman bölge birincisi, Ersel Hengirmen ikinci oldu. Hengirmen aynı zamanda bilgisayar alanında da ikinci olurken Abdullah Kahraman üçüncü sırada yer aldı.
     Başvuru yoğunluğuna göre, illerde belirlenen sınav merkezlerinde yapılan sınav sonucu derece kazananlara başarı belgesi verileceği bildirildi.
     Kolej Müdürü Savaş Bektaşoğlu, başarılarından dolayı öğrencileri ve emeği geçen öğretmenleri kutladı.
     Olimpiyat ve proje sınıflarında öğrencilerin, ilgi alanlarına göre çalışmalar yaptıklarını, problem çözme, kavrama ve çabuk algılama becerilerini geliştirdiklerini ifade eden Bektaşoğlu, 2012-2013 eğitim ve öğretim döneminde öğrencilerimizin yeni fiziki yapılanma çerçevesinde bilgiyi kullanma ve üretime dönüştürme fırsatları artacaktır dedi.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz/ Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER