Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Milli Eğitim Müdürlüğünün Gaziantepe Değer projesi tanıtıldı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğünce eğitime katkı sunmak amacıyla Gaziantepe Değer projesi başlatıldı.
     İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Atlı Spor Kulübünde gerçekleştirilen toplantıda, projeyi öğrencilerin milli, manevi ve evrensel kültür değerleri tanımaları, benimsemeleri, geliştirmeleri amacıyla uygulamaya geçirdiklerini söyledi.
     Toplumsal dayanışma ve bütünleşmeye de katkı sağlamayı amaçlayan projenin 3 ay süreceğini belirten Serin, Projenin bu yıl pilot uygulama olarak 6 anaokulu, 13 ilköğretim okulu ve 9 lisede uygulanacak dedi.
    
     -20 hayırsever okul yapımı için arsa bekliyor-
    
     Gaziantepteki sorunların başında eğitimin geldiğini belirten Serin, bu konuda yoğun çalışma yaptıklarını vurguladı.
     Hayırseverlerin destekleriyle kentteki okul sayısının arttığına dikkati çeken Serin, Her öğrencimizin en iyi ortamda eğitim almasını istiyoruz. Gelecek nesillerin iyi yetiştirilmesini amaçlıyoruz diye konuştu.
     Eğitimdeki eksikliklerin giderilmesi konusunda son üç yılda önemli projeler gerçekleştirildiğine ve destekler sağlandığına dikkati çeken Serin, şöyle konuştu:
     Üç yıl önce ülke genelinde sınıf başına düşen öğrenci sayısı 32 iken, Gaziantepte bu sayı 59du. Bu sayı geçen yıl 46ya, şu an ise 41e düştü. Hedefimiz derslik sayısını arttırarak sınıf başına düşen öğrenci sayısını daha da aşağılara çekmek. Bu hedefe 2-2,5 yıl içinde ulaşacağımızı düşünüyoruz.
     Geleceğimize Bir Tuğla da Sen Koy kampanyası kapsamında hayırseverlerin destekleriyle bin 801 derslik yaptırdık. Halen 9 bin dersliğe ihtiyacımız var. Kampanya kapsamında 48 hayırseverimizle okul yapımı konusunda protokol imzaladık. Okullar tamamlanmak üzere. Bunun yanı sıra 20 hayırseverimiz de okul yapımı için arsa bekliyor.
     Gaziantepte yeni okulların hizmete açılmasıyla son 3 yılda 5 bin 260 öğretmen atandığına dikkati çeken Serin, halen 3 bin 600 öğretmen açıklarının bulunduğunu kaydetti.
     Serin ayrıca, son 3 yılda 128 bin olan okuma yazma bilmeyen sayısını yaptıkları çalışmalarla 92 bine indirdiklerini dile getirdi.
    
     -Şehir Tiyatrosu perdelerini açtı-
    
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2013 yılında yeni oyunlarla perdelerini açtı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Şehir tiyatrosu Onat Kutlar Tiyatro Salonunda sahnelediği Antep Savunmasını anlatan Açlıktı Düşmanım, Antep Savunması adlı oyunu sahneledi.
     Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Emre Başalan, tiyatronun kentin sanat yaşamına katkı sunmaya devam ettiğini belirtti.
     Gaziantepi sanatla buluşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Başalan, şunları kaydetti:
     Şehir Tiyatrosunun kurulma aşamasında ve devamında usta tiyatrocu Haldun Dormen gibi efsane bir isim yanımızda oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile usta tiyatroculara kentin sanat çıtasının yükselmesine verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Gaziantepli tiyatroseverleri bu gösterimize olduğu gibi diğerlerine oyunlarımıza da bekliyoruz.
    
     -Hacivat ve Karagöztrafik eğitimi-
    
     Gaziantepte çocuklara Hacivat-Karagöz oyunuyla trafik kuralları anlatıldı.
     Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan Hacivat-Karagöz Destekli Eğitim Projesi kapsamındaki oyun, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde sahnelendi.
     Çocukları eğlendirerek trafik bilincinin aşılanması amaçlanan proje kapsamında düzenlenen etkinliğe İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, öğrenci ve öğretmenler katıldı.
     Proje kapsamında Gaziantepteki 36 okulda 2 bin 500 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan - Zerin Özdilek - Yusuf Atlıhan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER