Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Onkoloji Hastanesinde kitap okuma etkinliği


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Onkoloji Hastanesinde Kütüphane Haftası dolayısıyla program düzenlendi.
     GAÜNden yapılan açıklamaya göre, seminer salonunda gerçekleşen programın açılış konuşmasını yapan Onkoloji Hastanesinden sorumlu Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Alper Sevinç, kitap okumanın insana çok şey kattığını, çalışanların empati yeteneğini geliştirmeleri gerektiğini, bunun da kitap okumayla sağlanabileceğini ifade etti.
     Programda, Onkoloji Hastanesi halkla ilişkiler sorumlusu Esma Kalkan ise sunum yaptı.
    
     -GAÜNde Türkülerle Çanakkale Zaferi konserleri
    
     Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğrencileri Antakya, Niğde, Niğde ve Yozgatta Türkülerle Çanakkale Zaferi adlı konser verdi.
     GAÜNden yapılan açıklamaya göre, GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuvar Müdürü Hakan Tatyüzün koro şefliğinde gerçekleşen konserlerde, Çanakkale Zaferini anlatan halk müziğinin önemli eserleri seslendirildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Tatyüz, halkın yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını belirtti.
     Tatyüz, şunları kaydetti:
     Çanakkale, yokluğun varlığı, maneviyatın maddiyatı yendiği, çelik ile barutun inancın, imanın ve azmin karşısında yenik düştüğü yerdir. Dünya tarihinde ender görülen ve Türk milletinin esir yaşamaktansa ölmeyi tercih ettiği ve bastığı toprakları vatan yapma mücadelesini bugünkü nesile türkülerimizin yanında kısa belgesellerle aktarmayı önemli bir görev bildik.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER