Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -"Yaza formda girelim" konferansı düzenlendi


GAZİANTEP (A.A) - Özel Sani Konukoğlu Hastanesinde halka açık konferanslar kapsamında "Yaza formda girelim" konulu konferans düzenlendi.
     Sanko Holdingden yapılan açıklamaya göre, diyetisyen Ayşe Ceren Ayalp, hastanedeki konferansta, sağlıklı beslenmenin önemini değinerek, "yeterli ve dengeli beslenme nedir, nasıl uygulanmalıdır" konusunda katılımcılara bilgi verdi.
     Gündemdeki popüler diyetlerin uygulanmasının vücuda verdiği zararlardan bahseden Ayalp, "Tek düze ve bol yasaklı diyetler sağlıklı beslenmeden çok uzak. Sağlıklı beslenmenin temelinde, kişiye özgü doğru diyet ve egzersiz vardır" ifadelerini kullandı.
     Yazın havanın sıcak olması nedeniyle metabolizma hızının arttığı ve bunun da yağ yakımını hızlandırdığını vurgulayan Ayalp, şunları kaydetti:
     "Yazın kişilerin daha hareketli ve aktif oluşu, günlerin uzamasıyla harcanan enerjinin artması, daha fazla su ve daha çok sebze tüketilmesi nedeniyle yazın diyet yaparak kilo vermek çok daha kolaydır.
     Sağlığımız için tükettiğimiz besinlerin çeşitliliği büyük önem taşır. Beslenmenin yanı sıra günlük ve haftalık olması gereken aktivite ve egzersizleri ihmal etmemeliyiz. Bu sırada atlamamamız gerek en önemli nokta da vücudun günlük sıvı ihtiyacını karşılamaktır."
     Konferans sırasında, katılımcıların beslenme şekliyle ilgili yapılan anket sonuçlarını değerlendiren Ayalp, beslenme konusunda uzman desteğinin gerekliliği üzerinde durdu.
    
     -İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Özcan, kent konseyini ziyaret etti-
    
     Gaziantep İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Özcan, Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Biniciye nezaket ziyareti gerçekleştirdi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Özcan, ziyarette, yeni düzenlemeyle il özel idarelerinin sorumluluk alanlarının büyükşehir belediyelerine devredilmesi konusuna değinerek, geçiş süreci için gerekli hazırlıkların yapıldığını belirtti.
     Bütün iş ve işlemlerinin dijital ortamda kayıtlı olduğunu ifade eden Özcan, belediyenin yapacağı çalışmalar için bu arşivlerin ön hazırlık niteliği taşıyacağını vurguladı.
     Şehrin merkezinde bulunan eski adliye binasının yeni vilayet binası olarak düşünüldüğünü bildiren Özcan, "Öncelikle binanın güçlendirme çalışmaları yapılmalı. Bunun için 18 Nisanda ihale yapılacak. Bina büyük olduğu için vilayet binasında boş yer çok olacak. Bu boşluklar farklı şekilde değerlendirilebilir. Kent Konseyi bu binada yer alabilir" ifadelerini kullandı.
     Binici de kentin ulaşım sorununa dikkati çekerek, bu konuda çalışma yaptıklarını belirtti.
     Kent içinde kaliteli, düzenli bir ulaşım hizmeti sağlanabilmesi için ulaşımda bir havuz sistemi uygulanacağına işaret eden Binici, "Tek kart ile dolmuş, otobüs ve tramvaydan Gaziantep halkı yararlanabilecek. Yıl sonuna kadar üçüncü tramvay hattının tamamlanması ile Gaziantep ulaşımda büyük bir rahatlığa kavuşacak" ifadelerini kullandı.
    
     -Trafik sorununun çözümü için çalışma başlatıldı-
    
     Şehitkamil Belediyesi, Emek Uzay Çatılı Pazar Yerinde yaşanılan trafik sorununa çözmek amacıyla çalışma başlattı.
     Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, pazar yerinin arka taraftaki araziye kurulmasının trafik sorununu ve vatandaşların çilesini sona erdireceğini belirtti.
     Vatandaşın ve esnafın memnuniyeti için çalıştıklarını belirten Mazıcıoğlu, şunları kaydetti:
     "Emek Mahallesindeki uzay çatılı pazar yerimizin modern bir şekilde yakın bir bölgeye yapılması güzel bir hizmet. Çelik konstrüksiyonla yapılan uzay çatılı pazar yeri, insanlara kolaylıklar sağlayacaktır. Çünkü, mevcut pazar yeri hem trafiğin sıkışmasına hem de insanların zor anlar yaşamasına neden oluyor."
     Fadıloğlu da mevcut pazar yerinin arkasına yeni pazar yeri inşa ettiklerini belirtti.
     Böylelikle vatandaşların hem trafik açısından hem de güvenli alışveriş açısından rahat edeceklerini dile getiren Fadıloğlu, şunları kaydetti:
     "Yalnızca pazar yeri değil, geniş bir otopark düzenlemesi yaparak gelen vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde alış verişlerini yapmalarını istedik. Yine burada sosyal ihtiyaçlarını karşılayacakları mescit, zabıta merkezi gibi yerler de olacak. İnşallah burayı kısa sürede milletimizin hizmetine sunacağız."
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Volkan Kaşik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER