Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -TODAİE uzmanları Şahinbeydeki kentsel dönüşüm çalışmaları incelendi


GAZİANTEP (A.A) - Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Yerel Yönetimler Merkezi uzmanları Şahinbey Belediyesi tarafından uygulanan kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi.
     Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Gaziantepin pilot bölge olarak seçildiği "Türkiyede yerel yönetimlerde kentsel dönüşüm yönetim süreci araştırması" projesi kapsamında gelen heyet Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile makamında görüştü.
     Merkez Müdürü Doç. Dr. Aslı Akay, merkez olarak Kalkınma Bakanlığı işbirliğinde proje ürettiklerini kaydetti. Akay, " Bu projemiz kapsamında her yıl yerel yönetimlerin sorun yaşadığı konular üzerinde araştırmalar yapıyoruz. Bu yılki konumuz kentsel dönüşüm çalışmaları oldu. Bu bağlamda Gaziantep pilot bölge olarak seçildi. Burada Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin kentsel dönüşüm çalışmalarını araştırıyoruz" ifadelerini kullandı.
     Başkan Mehmet Tahmazoğlu ise Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan kentsel dönüşüm çalışmasının Türkiyeye örnek gösterildiğini belirtti.
     Kentsel dönüşümün vatandaşın gönül rızası olmadan yapılamayacağını, bu nedenle çalışmalara başlarken vatandaşa çeşitli alternatifler sunduklarını ifade eden Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     "İsteyen vatandaşımıza parasını verdik. İsteyene daha önce yaptığımız konutlardan konut önerdik. İsteyene kendi yerinde konut vermek için anlaşma önerisinde bulunduk. İlçede belirlediğimiz 5 bölgede başlattığımız kentsel dönüşüm çalışmasında bu güne kadar 2 bin 200e yakın evin yıkımını gerçekleştirdik. Son 4 yılda ilçemizde 96 bin 700 kişilik bir nüfus artışı oldu. Bu artışın iyi yönetilmesi ve modern yaşam alanlarının oluşturulması için 550 bin kişinin yaşayacağı yeni yaşam alanları oluşturduk. Belediye olarak 5 bin konut çalışmamız devam ediyor."
     Ziyarette İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Dr. Hasan Hüseyin Can, İçişleri Bakanlığı Başmüfettişi Yavuz Selim Akkoç da hazır bulundu.
    
     -GAÜNlü sporcular Rektör Coşkunu ziyaret etti-
    
     Badminton ve tekvando müsabakalarında dereceye giren Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri, GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkunu ziyaret etti.
     Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, GAÜNünün ev sahipliğinde gerçekleştirilen üniversiteler arası birinci lig badminton müsabakalarında, GAÜN, takım olarak Türkiye üçüncüsü, badminton ferdi müsabakalarda ise erkeklerde Süleyman Aslan Türkiye üçüncüsü oldu. Ferdi sporlar bünyesinde bulunan tekvando takımı ise Bartında 84 üniversitenin katılımıyla gerçekleşen müsabakalarda, erkeklerde Türkiye üçüncüsü oldu.
     Başarılı öğrencileri makamında ağırlayan Coşkun, öğrencilerin başarısından memnuniyet duyduğunu kaydetti. Öğrencileri tebrik eden Coşkun, onların başarısı için gereken tüm desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.
     Ziyarette GAÜN Rektör Yardımcısı ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Gür, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim elemanı ve Ferdi Sporlar Akademik Danışmanı okutman Hüseyin Öztürk de hazır bulundu.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER