Gaziantep Kent konseyi Genel sekreteri Binici:

Gaziantep Kent konseyi Genel sekreteri Binici: -Ülkemizin bir çok yerinde sergilenen terör senaryoları Gaziantepte de sahnelenmeye çalışıldı. Ama huzur, barış ve kardeşliğin egemen olduğu bu kentte, bu oyun tutmadı (Fotoğra


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, Ülkemizin bir çok yerinde sergilenen terör senaryoları Gaziantepte de sahnelenmeye çalışıldı. Ama huzur, barış ve kardeşliğin egemen olduğu bu kentte bu oyun tutmadı dedi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, TUMOBa bağlı meslek odalarıyla bir araya gelen kent konseyi yetkilileri, son zamanlarda yaşanan terör olayları, Suriyeli sığınmacıların toplumsal yansımaları başta olmak üzere birçok konuyu masaya yatırdı.
     Binici toplantıda, Gaziantepte yaşanan bombalı saldırıya, kentte yaşayan Gazianteplilerin tepkisiz kalmadığını belirtti.
     Ülkemizin bir çok yerinde sergilenen terör senaryoları Gaziantepte de sahnelenmeye çalışıldı. Ama huzur, barış ve kardeşliğin egemen olduğu bu kentte bu oyun tutmadı diyen Binici, 20 Ağustosta meydana gelen elim saldırının ardından Gaziantepin mülki amirleri, siyasi parti temsilcileri, iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ve eğitimcilerden oluşan geniş bir kitlenin katılımıyla Teröre Karşı Kenetlenme toplantısı gerçekleştirdiklerini anımsattı.
     Binici, toplantının terör olayından çıkar bekleyenlere gerekli cevabı verdiğini ifade etti.
     Türk insanının her dönem zulme uğrayan insanların yardımına koştuğunu, bunun son örneğini de Suriyede yaşanan trajedinin kurbanları olduğunu vurguladı.
     Komşu ülke Suriyede yaşanan iç karışıkların çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu masum bir kitleyi etkilediğini dile getiren Binici, bu insanlara Türkiyenin sahip çıktığını ve onların yaşamlarını sürdüreceği gerekli koşulları oluşturduğunu belirtti.
     Kentin kısa sürede bu kadar yoğun bir sığınmacı akınına uğramasının mevcut sosyal düzene bir takım yansımaları olduğunu aktaran Binici, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     Suriyeden gelen sığınmacıların barınma, beslenme, sağlık gibi temel ihtiyaçları hükümetimizin yürüttüğü planlı ve titiz çalışmalarla karşılanmaya çalışmaktadır. Ancak ülkemize pasaportla giriş yapan bu insanların vize sürelerinin dolması, talepleri ve benzeri sorunlarının çözümü için Büyükşehir Belediyemiz tarafından önemli bir adım atıldı. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesine bağlı Gaziantep Ortak Akıl Platformu binasında Suriyeli misafirlerimiz için Yerel Bilgi Merkezi oluşturuldu. Farklı kültür ve yaşam biçimine sahip misafirlerimizin beklentilerinin mevcut toplumsal düzeni olumsuz etkilememesi, bu insanlara halkımızın yaklaşımının değişmemesi için destek çalışmaları bu merkezde yürütülecek.
     Binici, Suriyede yaşanan üzücü olayların bir an önce bitmesi, insanların tekrar huzur, barış içerisinde ülkelerine dönmesi temennisinde bulundu.
     Büyükşehir Belediyesi Bahriye Üçok Çalıştay Salonunda düzenlenen toplantıya, Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Yavuz Coşkun, kent konseyi üyeleri ile meslek odaları yöneticileri katıldı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantep Kent konseyi Genel sekreteri Binici: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER