Gaziler Günü

Gaziler Günü -Akdağmadeni ve Sorgunda tören düzenlendi


YOZGAT (A.A) - Gaziler Günü, Akdağmadeni ve Sorgun ilçelerinde törenle kutlandı.
     Akdağmadeni Hükümet Meydanındaki kutlamalara, Kaymakam Hüseyin Engin Sarıibrahim, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Yusuf Özkan, Belediye Başkanı Suphi Daştan, Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Ünlü, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve gaziler katıldı.
     Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından konuşan Pazarcık Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Komando Başçavuş Zekeriya Nergiz, Türk milleti damarlarında dolaşan asil kanın bir tezahürü olarak, doğduğu günden itibaren milletin birliği, vatanın bütünlüğü için canını ve kanını seve seve vermeye hazır olup, bu eserleri her nesilde, her yaşta ve çeşitli şekillerde ifade etmeye çalışmıştır dedi.
     Vatanı bölmek isteyen hainlerin olduğunu vurgulayan Nergiz, şöyle devam etti:
     Hıyanet içerisinde ne yaptıklarını bilmeyen, kendi kardeşinin, anne ve babasının kanlarını dahi akıtmayı mübah sayan satılmış ve kandırılmış bu insanların, artık kendileri bile inanmakta zorlandıkları hayal olmaktan ileriye gitmeyen amaçlarını gerçekleştirmek için her şeyi yaptıkları hepimizce bilinen bir gerçektir. Ancak, çok iyi bilinmelidir ki Erzurumlu, İstanbullu, Diyarbakırlı, Vanlı, İzmirli, Yozgatlı demeden dedesi, İstaklal Savaşında, babası Korede ağabeyi Kıbrıs Barış Harekatında şehit ve gazi olan vatanın kahraman evlatları, şimdi de Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğü ve bekası için en ufak bir tereddüde düşmeden canını ve kanını seve seve feda etmek üzere görevinin başında, ecdadına yakışır bir şekilde yiğitçe mücadele etmeye devam edecektir.
     Sorgunda Hükümet Konağı yanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törene ise, Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkan Vekili Memiş Yakın, İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Üsteğmen Murat Demir, daire müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve gaziler katıldı.
     Törende, Jandarma Astsubay Cemal Çetinkaya günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.
     Kıbrıs Gazisi Nail Erol ise gazilik unvanının kutsal ve büyük bir unvan olduğunu belirtti.
     Erol, bu unvanı taşımaktan büyük bir gurur duyduklarını ifade ederek Gazilik, alınıp satılamayacak, devredilemeyecek, ömür boyu şerefle taşınacak bir unvandır dedi.
     Buradaki törenin ardında gaziler Kaymakam Levent Kılıçı ziyaret ederek, sorunlarını dile getirdi.
    
     Muhabir: Yunus Taştan / Şahin Özmen / Ömer Sarı
     Yayıncı: Orhan Canbulatel

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER