Gaziler Günü

Gaziler Günü -19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla, Rizede tören düzenlendi


RİZE (A.A) - 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla, Rizede tören düzenlendi.
     Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Rize Valisi Nurullah Çakır, Garnizon Komutanı Albay İsmet Cansaran, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, askeri ve mülki erkan ile gaziler katıldı.
     Anıta çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla süren törende şehit aileleri adına konuşan Gazi Selahattin Yanık, tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milletinin işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millet olduğunu söyledi.
     Tarihte bu uğurda çok savaş yapmış ve bir çok insanını şehit ve gazi vermiş milletin son dönemde de tören örgütüyle uğraştığını söyleyen Yanık, Bizi başka uluslardan ayıran en önemli fark, bizlere görev verildiği zaman vatanı uğruna ölmeye davul zurna ile uğurlanırız. Orası peygamber ocağıdır. Orada ölen şehit, kalan gazidir. Oğlu şehit düşmüş ananın babanın gururu erişilmezdir. Bu görevin kutsiyeti her şeyin üzerindedir. Bu inanç ve felsefe ile görevimizi yapmaya çalıştık dedi.
     Tören, Jandarma Binbaşı Ahmet Güneşin günün anlam ve önemini anlatan konuşmasının ardından öğrencilerin okuduğu şiirlerle sona erdi.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Tuncay Bekar

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER