Gedizden kısa kısa

Gedizden kısa kısa -Hacıbaba köyünde referandum


KÜTAHYA (A.A) - Gediz ilçesine bağlı Hacıbaba köyünde, ilçe merkezine mahalle olarak bağlanma konusunda yapılan referandumda yüzde 46 evet, yüzde 41 hayır oyu çıktı.
     Köy Muhtarı Halil İbrahim Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gedize 4 kilometre uzaklıktaki köyde gerçekleştirilen referanduma 95 seçmenden 87sinin katıldığını bildirdi.
     Referandumda yüzde 46 evet, yüzde 41 hayır oyu çıktığını belirten Işık, şunları kaydetti:
     40 haneli ve 130 nüfuslu köyümüz, Gedize çok yakın. Köy halkının büyük bölümü uzun zamandan beri mahalle olmamızı istiyordu. Gediz Belediye Meclisi ile yaptığımız görüşmelerin ardından yasal prosedür gereği referandum yaptık. Yüzde 41e karşı yüzde 46 oranında mahalle olmaya evet oyu çıktı. Referanduma ilişkin sonuçları Kütahya Valiliğine gönderdik. Bu kararın köyümüz için daha güzel ve hayırlı olacağına inanıyoruz.
    
     -Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulmasına onay
    
     (Fotoğraflı)
    
     Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) bünyesinde Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulması teklifini onayladı.
     Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, YÖKün onayına ilişkin kararın DPÜ Rektörlüğüne bildirildiğini belirtti.
     İlçenin yeni bir meslek yüksekokulu daha kazandığını ifade eden Saraoğlu, şunları kaydetti:
     1993 yılından bu yana eğitim öğretim faaliyetini sürdüren Gediz Meslek Yüksekokulu haricinde yeni bir meslek yüksekokulunun daha açılması, ilçemizdeki eğitim düzeyine farklı bir boyut kazandıracak. Gediz, eğitim kenti olma yönünde bir adım daha attı. Bundan sonraki süreçte meslek yüksekokulunun idari kadrosu oluşturulacak ve aktif hale gelecek. İdari kadro ilk olarak birinci ve ikinci öğretim olmak üzere İlk ve Acil Yardım, Çocuk Gelişimi ve Yaşlı Bakım programlarının açılması yönünde talepte bulunacak. Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sağlık Meslek Lisesi, Devlet Hastanesi, DPÜ Kütahya Sağlık Yüksekokulu ve Tıp Fakültesinin imkanlarından yararlanacak.
    
     -TOFAŞtan Mesleki Eğitim Merkezine destek
    
     (Fotoğraflı)
    
     TOFAŞ tarafından Gediz Mesleki Eğitim Merkezine iki benzinli otomobil motoru ile araç ön takım düzeneği bağışlandı.
     Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Oktay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursadaki fabrikalardan gönderilen motorlar ile ön takım düzeneğinden öğrencilerin yararlanmaya başladığını bildirdi.
     Bağıştan dolayı TOFAŞ yetkililerine teşekkür eden Oktay, şunları kaydetti:
     Fabrikadan temin edilen iki adet yeni benzinli otomobil motoru ile bir adet araç ön takım düzeneği, atölyemizdeki yerine konularak öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Atölyemize kazandırılan bu malzemeler, okulumuzun Otomotiv Teknolojileri alanında öğrenim gören öğrencilerimizin yetişmesinde önemli katkılar sağlayacaktır. Başta TOFAŞ Otomobil Fabrikaları yetkilileri olmak üzere okulumuzun müdür yardımcısı İbrahim Polat, Otomotiv Teknolojisi alanı öğretmeni Özkan Rahmi Atak ile Cen-Ma Maden İşletmeleri ve Sistem Kırtasiye yetkililerine katkılarından dolayı teşekkür ederim.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Gedizden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER