Gedizden kısa kısa

Gedizden kısa kısa -İşsizlere hayvancılık desteği


KÜTAHYA (A.A) - Gediz Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, işsiz 12 kişinin hayvancılık yapabilmesi amacıyla proje hazırlayarak, bu kişilere sığır ve koyun temin etti.
     Vakfın başkanlığını yürüten Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, sosyal güvencesi olmayan vatandaşların gelir elde edebilmesini sağlamak ve iş imkanı sunmak amacıyla vakıf tarafından hayvancılık projesi uygulandığını bildirdi.
     Üzümlü beldesinde yaşayan 9 kişiye 20şer koyun ve birer koç, Yenigüney ve Vakıf köyleriyle Yunuslar beldesinden 3 kişiye de 3er Holstein ırkı gebe düve verildiğini belirten Çorumluoğlu, bu hayvanlar için bir yıllık Hayvan Hayat Sigortası yaptırıldığını, ayrıca proje yararlanıcılarına toplam 26 bin 250 kilo hayvan yemi desteği sağlandığını ifade etti.
     Çorumluoğlu, faizsiz 6 yılda 6 eşit taksitte geri ödemeli gerçekleştirilen 180 bin lira maliyetli projenin ilk iki yılının ödemesiz olduğu bilgisini vererek, Köylerde iş imkanı ve sermayesi bulunmayan vatandaşlarımıza, gerçekleştirdiğimiz projelerle sosyal güvence ve iş sağlıyoruz. Vakfımız bu tür çalışmalara daha fazla ağırlık verecek ifadelerini kullandı.
    
     -Yelki köyünde toplu yağmurlama ve damlama tesisi kuruldu
    
     (Fotoğraflı)
    
     Gediz ilçesine bağlı Yelki köyünde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğünün Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde toplu yağmurlama ve damlama tesisi kuruldu.
     Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, mevcut sulama tesislerinin basınçlı toplu sulama tesisine dönüştürülmesine yönelik iyileştirme, geliştirme ve yatırım konularına verilen yüzde 75lik hibe desteğinden yararlanmak amacıyla Gediz Köylere Hizmet Götürme Birliğince proje hazırlandığını bildirdi.
     Proje çerçevesinde Yelki köyünde toplu yağmurlama ve damlama sulama tesisi kurulduğunu belirten Çorumluoğlu, şunları kaydetti:
     Proje kabul edildikten sonra bu yıl toplu yağmurlama ve damlama sulama tesisi yapımı için ihale yapıldı. Geçen ay da tesis tamamlandı. Birlik Encümeni üyeleri ve İl Proje Yürütme Birimi elemanlarınca inceleme yapıldıktan sonra tesis çalışır vaziyette Yelki Köyü Muhtarlığına teslim edildi. Tesisin büyüklüğü 525 dekar olup, tesisin yapımında 27 adet iki çıkışlı sulama hidrantı ve 3 bin 886 metre PVC boru kullanıldı. Bu tesis sayesinde sulama suyu kayıpları önlenerek su kaynaklarının muhafazası sağlanacak. Su israfı yapmadan yağmurlama ve damlama sulama yapma imkanı sağlayan tesisle yörede daha verimli ürün elde edilecek.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Gedizden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER