Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Diyarbakırda:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Diyarbakırda: "Türkiye kalkınma hamlesini ayağındaki terör prangasına rağmen sürdürebilen bir ülke oldu. Bu sorundan kurtulduğu taktirde Türkiye doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyi ile bambaşka bir ivme ka


DİYARBAKIR (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Türkiye kalkınma hamlesini ayağındaki terör prangasına rağmen sürdürebilen bir ülke oldu. Bu sorundan kurtulduğu taktirde Türkiye doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyiyle bambaşka bir ivme kazanacak, yatırımlar adeta yağmur gibi tüm bölgelere yağıyor olacak" dedi.
     Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakıra gelen Bakan Kılıç, Diyarbakır Havaalanında Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, AK Parti milletvekilleri ve kamu kurumları temsilcileri tarafından karşılandı.
     Daha sonra beraberindekilerle valiliğe geçen Bakan Kılıçı burada Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker karşıladı.
     Bakan Kılıç, Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra Bakan Eker ile makama geçti. Ziyarette konuşan Vali Mustafa Toprak, 2002 yılından bugüne kadar Diyarbakıra 10 katrilyon kaynak aktarıldığını, 5 katrilyon bütçeye yakın yatırımın da sürdüğünü söyledi.
     Yeni spor tesislerinin kazandırılmasıyla ilin spor altyapısında önemli gelişmeler sağlandığını vurgulayan Vali Toprak, bu hizmetlerinden dolayı Bakan Kılıça teşekkür ettiklerini belirtti.
    
     -Diyarbakıra yeni stadyum müjdesi-
    
     Bakan Kılıç, Diyarbakıra adım attıkları andan itibaren yakın bir ilgi ve misafirperverlikle karşılandığını ifade ederek, Diyarbakırın Anadolunun en kadim medeniyet merkezlerinden biri olduğunu söyledi.
     Diyarbakırın sevginin, barışın, kardeşliğin timsali olan bir şehir olduğuna dikkati çeken Bakan Kılıç, "Bu şehir peygamberler, sahabeler şehridir. Diyarbakırın bereketini kente adım attığımız andan itibaren hissettik. Diyarbakırın bu güzelliğinde çok büyük katkıları olan başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker olmak üzere tüm milletvekillerimize, valimize, yerel idarecilere yürekten teşekkürlerimi ifade ediyorum" diye konuştu.
     "Hükümetimizin, başbakanımızın gözü kulağı her zaman olduğu gibi yine bugün de Diyarbakırın üzerinde" diyen Bakan Kılıç, ülkenin her köşesinin iyi hizmet almasını, insanların müreffeh bir hayat yaşamasını her zeminde arzu ettiklerini ifade etti.
     Bakan Kılıç, tüm bakanlıkların kendi ilgi ve yatırım alanlarında, şehirleri medeniyetin ve çağın gerekleriyle buluşturmak üzere çok önemli hamleler gerçekleştirdiğini, bakanlık olarak kendilerinin de Diyarbakıra yönelik çok büyük bir tesisleşme hamlesine öncülük ettiklerini kaydederek şöyle dedi:
     Diyarbakırı 33 bin koltuk kapasiteli yeni bir stadyuma kavuşturacağız. Proje ve arazi çalışmaları tamamlandı. İhale sürecindeyiz. Havaalanından valiliğe gelirken mevcut stadyum ve oradaki spor tesislerinin önünden geçtik. O tesisler artık bugünün Diyarbakırına hitap eden tesisler değil. Orada bulunan yüzme havuzundan spor salonuna kadar tüm eski yapıları kısa bir süre içinde yıkmaya çalışacağız. Bu yıl Diyarbakır hem eski stadyum ve o arsa üzerindeki eski yapıların ortadan kaldırıldığı hem de yeni arsada, yeni stadyumun inşaatına başlandığı bir yıl olacak."
    
     -Spor tesisleri-
    
     Bakan Kılıç, Bağlar Gençlik Merkezinin inşaat aşamasında olduğunu, Bismil ilçesinin Ambar beldesindeki spor salonu ile Bismil sentetik çim yüzeyli futbol sahasının imalatının ise tamamlandığını belirtti.
     Çınar ilçesindeki sentetik çim yüzeyli futbol sahasının ihalesinin yapıldığını, sahayı en kısa zamanda tamamlayarak Çınarlı gençlerin hizmetine sunmayı hedeflediklerini ifade eden Bakan Kılıç, Çınardaki spor salonu inşaatını ise bu yıl tamamlamayı planladıklarını kaydetti.
     Bakan Kılıç, Mardin yolundaki spor tesislerinin yıllar önce Diyarbakır Valiliği ve İl Özel İdaresince yapımına başlandığını ancak projedeki bir takım olumsuzluklar nedeniyle tamamlanamadığını hatırlatarak, şöyle dedi:
     "Mühendislerimizi gönderdik gereken tespit yapıldı. Tahmini 10 milyon lira maliyetle o kompleksin Diyarbakıra ve Diyarbakırın spor hayatına kazandırılabileceği belirlendi. En kısa süre içinde valilik ile koordineli şekilde ihalesini gerçekleştirip, o tesisi Diyarbakıra kazandırmayı hedefliyoruz. Maalesef arsa bulunamadığı için Sur ilçesindeki gençlik merkezinin yapımına başlanamadı. Yerel yöneticiler, valiliğin koordinasyonunda en kısa sürede arsa temini konusunda insiyatif alıp gereken tahsisi gerçekleştireceklerdir.
    
     -Sporcu fabrikası-
    
     Bakan Kılıç, 2013 yatırım programında kentte ciddi anlamda öncelik vererek bir yatırım programı gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek, şehir merkezinde sporcu fabrikası diye adlandırdıkları çok amaçlı bir spor salonunu bu yıl kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.
     Sporcu fabrikasının 7-8 salonu bünyesinde barındıran ve tüm bireysel branşların, sportif aktivitelerin gerçekleştirebileceği bir hizmet olduğunu vurgulayan Bakan Kılıç, bu yıl programa alınan yatırımlara ilişkin şu bilgileri verdi:
     Silvan ilçesine bir gençlik merkezi, Dicle ilçesine bir spor salonu, Ergeni ilçesine bir gençlik merkezi ve Silvan ilçesinde 300 yatak kapasiteli bir öğrenci yurdunu 2013 yılı yatırım programına aldık. Mevcut stadyumun yıkılarak yenisinin yapılmasıyla yeni stadyumun altında da çok sayıda spor salonu, gençlik merkezi aktiviteleri için elverişli çok sayıda salon oluşacak. Diyarbakırın gençleri, Ankarada bırakıp geldiğimiz kendi evlatlarımız bize ne kadar yakınsa, o kadar yakındır, gönül dünyamızla aramızda o kadar duygusal bir bağ vardır. Gençlerimiz için çalışmayı, bu ülkenin çocukları için hayata değerler katmayı çok önemli buluyoruz. Bu ifade ettiğimiz konuları bir an önce gerçekleştireceğimizin taahhüdünü Diyarbakırda kameralar önünde veriyoruz.
     Bakan Kılıç, 2 Kasım 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankaradan açılışı yapılan bin 14 yatak kapasiteli Selahaddin Eyyubi Kız Öğrenci Yurdunun yanı sıra ihtiyaç olması halinde Diyarbakıra yeni yurtların yapımını da önümüzdeki yıldan itibaren gündemlerinde bulunduracaklarını ifade etti.
    
     -Çözüm süreci-
    
     Diyarbakırlıların talepleri istikametinde buradaki yatırımların şekillendiğini vurgulayan Bakan Kılıç, tüm bu emeklerle başarıya ulaşmaya odaklandıklarını belirtti.
     Bir gazetecinin çözüm süreciyle ilgili düşüncelerini sorması üzerine Bakan Kılıç, çözüm sürecinin Türkiyenin en büyük problemini sonlandırmaya yönelik aynı zamanda bir akıl ve insiyatif, sabır ve sağduyu, sevgi, sempati ve hoşgörü süreci olduğunu kaydetti.
     Kılıç, bu sorunu kalıcı bir şekilde çözmek istediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Türkiye kalkınma hamlesini ayağındaki terör prangasına rağmen sürdürebilen bir ülke oldu. Bu sorundan kurtulduğu taktirde Türkiye doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyi ile bambaşka bir ivme kazanacak, yatırımlar adeta yağmur gibi tüm bölgelere yağacak. İstihdam imkanları, insanların yaşam kalitesi artacak. Aslında ne kadar doğru bir iş yaptığımızı, ne kadar büyük bir problemi sonlandırmak üzere önemli bir hamle gerçekleştirdiğimizi Türkiyedeki muhalefetin bu işe karşı çıkışından anlayabilirsiniz. Bu süreci provoke etmek isteyenler olacaktır. Buna karşı duyarlı olmak lazım. Süreci sabote etmek isteyenler olacaktır. Buna karşı da dikkatli ve duyarlı olmak lazım. Milletimizin iyi niyetine sığınarak bu yoldaki riskleri ortadan kaldırmak lazım. Umudumuz ileri düzeyde. Bu kez bu problemin anlayışa ve sağduyuya dayalı olarak kalıcı bir çözüme kavuşacağı inancındayız."
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker de, AK Parti olarak, hem sosyal meseleleri hem tarihsel problemleri çözme konusunda milletle kalkınmaya yönelik büyük bir hamle gerçekleştirdiklerini ifade ederek, birlikte umut ve barış türküleri söyleyeceklerine inandıklarını belirtti.
     El ele Türkiyenin birlik ve beraberliğini sağlamak suretiyle gelecekte çok güzel bir Türkiyeyi birlikte inşa edeceğiz diyen Eker, Bakan Kılıça Türkiye genelinde ve Diyarbakırda gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği önemli hizmetlerden dolayı teşekkür ettiklerini söyledi.
     Bakan Eker, Bakan Kılıçın Diyarbakıra yeni müjdeler verdiğini aktararak, Diyarbakır bunları bekliyordu. Bunların müjdesini almakla Diyarbakır ayrı bir güzellik yaşayacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Diyarbakırda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER