Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: -(Reyhanlıdaki bombalı saldırılar) "Türk milleti küresel düzlemde, uluslararası konjonktürde ve evrensel diplomasi zemininde ağırlığını artırdıkça yeni yeni sıkıntılar ortaya çıkabilecektir"


MERSİN (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Reyhanlıdaki bombalı saldırılarla ilgili "Türk milleti küresel düzlemde, uluslararası konjonktürde ve evrensel diplomasi zemininde ağırlığını artırdıkça yeni yeni sıkıntılar ortaya çıkabilecektir" dedi.
     17. Akdeniz Oyunları kapsamında yapımı devam eden Oyunlar Köyü, Erdemli ilçesindeki atış poligonu ve yeni yapılan 112 Komuta Merkezinde incelemelerde bulunan Kılıç, AK Parti hükümetleri döneminde uluslararası alanda yaklaşık 700 organizasyonun gerçekleştirildiğini belirtti.
     Uluslararası organizasyonların dünya veya Avrupa şampiyonaları olduğunu, daha küçük organizasyonların bölgesel şampiyonalar olduğunu dile getiren Kılıç, şunları söyledi:
     "Mersinde gerçekleştireceğimiz Akdeniz Oyunları şu ana kadar gerçekleştirdiklerimiz içerisinde en büyüğü. 24 ülkenin sporcularının geleceği bu organizasyona 6 binin üzerinde sporcu katılacak. 54 tesiste 32 branşın müsabakaları yapılacak. Branş fazla olunca tesis sayısı da fazla oluyor. Türkiyenin ekonomik istikrarından, tesislerin yeni baştan yapılıyor olmasından dolayı yoğun bir talep var. Bundan 4 sene önceki oyunlara katılan 4 bin kişiydi. Buraya gelecek sporcu sayısı 6 bin 92. Uluslararası federasyonların başkanları, yöneticileri, medya mensupları birlikte değerlendirildiğinde bu sayı 8-10 bine çıkacak."
     İstanbul markasıyla Türkiyenin 2020 olimpiyatlarına aday olduğunu da anımsatan Kılıç, şöyle devam eti:
     "Bu bizim beşinci adaylığımız. Müslüman olduğumuz için mi, Türk olduğumuz için mi, o dönem siyasi, ekonomik istikrarımız yerinde olmadığımız için mi- Bilemiyorum ama bugüne kadar olimpiyatlara Türkiye ve İstanbul ilk 4 adaylığımızda layık görülmedi. Şu an çok büyük bir hazırlık yürütüyoruz. Kuvvetli bir aday durumundayız. Mücadelemize devam ediyoruz. Bu olimpiyatlar için Akdeniz Oyunları büyük önem taşıyor. Londradaki olimpiyat oyunlarına katılan sporcu sayısı 10 bin 472. Akdeniz Oyunlarına gelen sporcu 6 bin 92. Bu rakamlar, oyunlara katılımın olimpiyatların yüzde 60ı olduğu anlamına geliyor."
    
     -Reyhanlıdaki bombalı saldırılar-
    
     Reyhanlıdaki bombalı saldırılara da değinen Kılıç, "Türk milleti küresel düzlemde, uluslararası konjonktürde ve evrensel diplomasi zemininde ağırlığını artırdıkça yeni yeni sıkıntılar ortaya çıkabilecektir. Reyhanlı da yaşanan hadise bunun bir örneği" diye konuştu.
     Bakan Kılıç, konuşmasının ardından Akdeniz Oyunları kapsamında yapımı devam eden salonlardan birinin oyunların ardından İl Emniyet Müdürlüğüne verileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER