Genetik ayıklama ile gelen mutluluk

Genetik ayıklama ile gelen mutluluk -Konyada birçok yöntemi denemelerine rağmen bir türlü çocuk sahibi olamayan çift, genetik tüp bebek tedavisi sayesinde kusurlu embriyolar ayıklanarak evliliklerinden 12 yıl sonra çocuk sahibi oldu


KONYA (A.A) - Metin Bolat - Konyada birçok yöntemi denemelerine rağmen bir türlü çocuk sahibi olamayan çift, genetik tüp bebek tedavisi sayesinde kusurlu embriyolar ayıklanarak evliliklerinden 12 yıl sonra çocuk sahibi oldu.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ümmet (34) ve Mehrika Öksüzoğlu (32) çifti 12 yıl önce evlendi. Çocuk sahibi olamayan çift, evliliklerinden iki yıl sonra, belirli aralıklarla 3 kez tüp bebek, 2 kez de aşılama yöntemi denedi.
     İlaç tedavisinden de bugüne kadar bir sonuç alamayan çiftin, biri 3,5, diğeri de 3 aylıkken iki bebekleri anne karnında yaşamını yitirdi.
     Yaklaşık 2 yıl önce gittikleri Konya Eurofertil Tüp Bebek Merkezinde çifte genetik tüp bebek tedavisi uygulandı.
     Alınan tüm kromozomlar genetik taraması yapıldıktan sonra, kusurlu embriyolar ayıklandı. Evliliklerinden 12 yıl sonra Öksüzoğlu çifti, şimdi 11 aylık olan çocukları Mürsel ile evlat hasretini dindirdi.
    
     -Çocuk umutları tükenmişti-
    
     Mehrika Öksüzoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllarca çocuk sahibi olamamanın kendilerini çok üzdüğünü söyledi.
     Denedikleri tüm yöntemlere rağmen hasretini çektikleri bebeklerini bir türlü kucaklarına alamadıklarını belirten Öksüzoğlu, denenen son yöntemle hamile kaldığını öğrendiğinde çok sevindiğini dile getirdi.
     Ancak korkum sevincimi bastırdı diyen Öksüzoğlu, Çünkü 2 kez hamile kalıp çocuklarımı düşürdüm. Sağlıklı gebelik geçirmek için çok çaba sarf ettim. Oğlum karnımda kıpırdanmaya başlayınca ve karnım büyüyünce korkum yavaş yavaş azaldı. Şimdi çok mutluyum diye konuştu.
     Ümmet Öksüzoğlu da tüm yöntemlere rağmen çocuk sahibi olamayınca eşiyle birbirlerine destek olduklarını kaydetti.
     Eşinin hamile olduğunu öğrendiğinde daha önce yaşanan üzücü durumların tekrarlanmaması için çok dikkatli olduklarını anlatan Öksüzoğlu, doğum yaklaştıkça günlerin bir türlü geçmediğini belirtti.
    
     -Embriyolar tek tek ayıklandı-
    
     Hastanenin Medikal Direktörü, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Fuat Ali, denenen yöntemler sonrası çocukları ya karnında ölen ya da düşük yapan çiftin genetik yapılarının normal olduğunu belirlediklerini dile getirdi.
     Çiftten alınan tüm kromozomlar genetik taraması yapıldıktan sonra kusurlu embriyoların ayıklandığına dikkati çeken Ali, şunları kaydetti:
     Genetik kusuru bulunan, düşük olma ve sakat doğma ihtimali olan bebekler ana rahmine yerleştirilmeden tespit edildi. Uygulanan genetik tüp bebek tedavisi sayesinde çift, 12 yıl sonra çocuklarını kucaklarına aldı. Kadın; çocuklarını, gelişemediği için hep kaybediyordu. Biz genetik tüp bebek yöntemi sayesinde bu durumun önüne geçtik. Çiftin şimdi sağlıklı bir bebekleri var.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Genetik ayıklama ile gelen mutluluk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER