GESİAD iftarına büyük ilgi

GESİAD iftarına büyük ilgi


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneğinin (GESİAD) geleneksel iftar programı gerçekleştirildi.
     Flamingo Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen ve Diyalog Avrasya Platformu Başkanı Gazeteci-Yazar Harun Tokakın Sizi Bekleyenler Var konulu konuşma yaptığı iftar programına TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, Ahmet Öksüzkaya ve Yaşar Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz, sanayici ve işadamları ile çok sayıda davetli katıldı.
     GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Kınaş, iftar programlarının kardeşlik ruhunu pekiştirdiğini belirterek, GESİAD üyesi iş adamları TUSKONla birlikte yurt dışında onlarca ülkede iş anlaşmalarına imza atıyor. 180den fazla firma gittiği yerde anlaşmalar yaparak ihracata katkı sağlıyor. Bu firmalarımız sadece iş anlamında değil kültürel anlamda da ülkeler arasında diyalog sağlıyor. Ayrıca bu gecede toplanan paralar Kimse Yok Mu iftar çadırlarında kullanılacak dedi.
     Diyalog Avrasya Platformu Başkanı Gazeteci Yazar Harun Tokak da ramazan ayının önemine değinerek şöyle konuştu:
     Ramazan ayı cömertlik kapılarının açılması dolayısıyla çok önemli bir aydır. Buradan zulümlerin yaşandığı İslam coğrafyasına değinmek istiyorum. Dünyanın bir çok yerinde Müslümanların yaşadığı bölgelerdi insanların sofralarına bombalar düşüyor. İnşallah bu yaşanan acılar son bulur. Anadolu insanı ateşin düştüğü yere yanar ve üzülür. Mevlananın yüreğine ateşi koyan Seyit Burhanettin Hazretleridir. Kayseri bu gelenekten zenginliğini almıştır. Dünyanın dört bir yanında bizi bekleyenler varsa o insanların sesine kulak vermeliyiz. O insanlara GESİAD sahip çıkıyor ve sadece bu ülkelere ticaret için gitmiyor. Sizlerin gönül verdiği bu dernekler oralara hizmet, kültür ve diyalog götürüyor ve okullar açıyor. Bu coğrafyalardaki insanların dertlerine derman olmaya çalışıyor. Oralarda yeni bir nesil yetişiyor ve ülkelerine sahip çıkıyor.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise, İslam coğrafyasındaki sorunlara değinerek, İslam coğrafyasında acılar yaşanıyor. Bu coğrafyada fakirlik ve acı var. Neden bu Müslüman ülkelerinde bu acılar ve zulümler yaşanıyor- Sormak istiyorum. Çok zor bir imtihan dünyasında yaşıyoruz. Hepinizin ramazanı mübarek olsun diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Demircioğlu
     Yayınıc: İsmail İçer
<< Önceki Haber GESİAD iftarına büyük ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER