Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker,

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Siirtte: AK Parti olarak bu bölgede tekrar barış ve huzurun tesisi, demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla sorunların çözümü için gayret içerisindeyiz


SİİRT (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti olarak bu bölgede tekrar barış ve huzurun tesisi, demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla sorunların çözümü için gayret içerisindeyiz dedi.
     Siirtteki temaslarını sürdüren Eker, Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yatırımcı kamu kurum kuruluşların yöneticilerinin katıldığı toplantıya katılarak kentteki sorunlarla ilgili bilgi aldı.
     Eker toplantının ardından katıldığı AK Parti İl Başkanlığınca Alyans Düğün Salonunda düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, hükümet olarak Siirtin kalkınmasına ve gelişmesine büyük önem verdiklerini söyledi.
     Geniş katılımlı bir toplantıda Siirtin daha da kalkınması için yapılması gerekenlerin kendisine sunulduğunu anımsatan Eker, toplantıda sunulan 72 ayrı öneriyi değerlendirdiklerini, iletilen sorunların çözülebilir olanlarını bir eylem planına dönüştüreceklerini belirtti.
    
     -Kan dökülmesinin haram olduğu aylardayız-
    
     Eker, özellikle komşu ülke Suriye ve bazı uzak coğrafyalarda Müslümanların kannın döküldüğünü anımsatarak bunun herkese üzüntü verdiğini, Türkiyede de terör örgütünün kan döktüğünü vurguladı.
     Her gün yeni bir saldırı, her gün yeni bir bombalama ile bölgeden zaman zaman şehit haberleri geldiğine dikkati çeken Eker şöyle dedi:
     Kan dökülmesinin haram olduğu aylardayız. Ancak dün de Siirttin Bilgili köyünde karakola yapılan baskında bir askerimiz şehit oldu, 13 kardeşimiz de yaralandı. Allahtan onlara acil şifa, şehidimize de rahmet diliyoruz. Birlik ve beraberliğin, barış içerisinde bir arada yaşama kültürünün en çok yeşerdiği yaşadığı illerden birisidir Siirt. Asırlardır burada Arap, Kürt, Türk bir arada barış içerisinde yaşadı. Ama bugün bu barışı bozmaya bunu engellemeye Kürt sorununu bahane edip kan dökme faaliyetlerine, terörist eylemlere yol açan eylemler var. PKKnın eylemleri var. AK Parti olarak bu bölgede tekrar barış ve huzurun tesisi, demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla sorunların çözümü için gayret içerisindeyiz. Bir yandan terörle mücadele etmek, öte yandan da vatandaşların meşru taleplerini yerine getirmek suretiyle vatandaşlarımızın demokratik yaşam standartlarını yükseltmek gayreti içerisindeyiz. Bu yolda da devam edeceğiz.
     İftara AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nemati, Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, AK Parti İl Başkanı Ali İlbaş, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları katıldı.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen - Zekeriya Güneş / Sema Kaplan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER