Giresun Valisi Şahin, iftar programına katıldı

Giresun Valisi Şahin, iftar programına katıldı


GİRESUN (A.A) - Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, iftar programına katıldı.
     Vali Şahin, Keşap ilçesi Güneyköy köyünde, Keşap Muhtarlar Birliği tarafından düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Giresun için 1 milyon lira tutarında içme suyu çalışması yapacaklarını söyledi.
     Yapılacak çalışmaların Güneyköy köyündeki 11 mahalleyi de kapsadığını ve köy halkının takılacak su saatleri için cüzi de olsa bir miktar para ödemesi gerektiğini ifade eden Şahin, şunları söyledi:
     Bu hizmetin yapılması çok güzel bir şey ancak hiçbir şey bedava değil. Hazıra dağ dayanmaz, biz yaparız ederiz teslim ederiz önemli olan ondan sonrasıdır. Medeni insanlar buna hiç bir şekilde itiraz etmez. Çünkü her gelen menfaatin karşılığında bir bedel ödenir. Bu dünyanın neresine giderseniz gidin böyledir. Bir şeyi vermeden bir şeyi istemek doğru olmaz. O vesileyle saatlerinizi takacaksınız hatta ben daha da modernini düşünüyorum, lazerli saatler takarak önce gidip kartınızı dolduracaksınız, saatinize takacaksınız suyunuz akacak. Yani para peşin ondan sonra su, doğrusu bu. Bu Ankara ve İstanbul gibi illerde gerçekleşti. Çok cüzi, 5 liraya 10 ton su alacaksınız.
     Şahin, köy yollarında asfaltlama çalışmalarına 4 ekip halinde hızla devam ettiklerini ve asfalt yolu olup da kasislerin dolmadığı hiçbir köy kalmayacağını belirterek, şunları kaydetti:
     Bunun için yeni bir araç da aldık, karın altında bile bu işlevi yapabilecek durumdayız. Köylerin beton yollarında çimento yüzdesinin düşüklüğü bir de kalınlığının az oluşu o yolu çok yıpratmıştır. Bizim yapacağımız betonlar 20 santim kalınlığında olmak kaydıyla 50 yıl yetecek durumda olacak. Önümüzdeki yıllarda betonlanan yolların üzeri 5 santimetre asfaltla katlandığında o yolda araç sürmenin zevkine doyum olmaz.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Giresun Valisi Şahin, iftar programına katıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER