Giresun Valisi Şahin: Yarın bizlerin yerini

Giresun Valisi Şahin: Yarın bizlerin yerini alacak öğrencilerimiz şimdiden kendilerini hazırlamalılar


GİRESUN (A.A) - Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Yarın bizlerin yerini alacak öğrencilerimiz şimdiden kendilerini hazırlamalılar dedi.
     Dereli ilçesinin Kurtulmuş köyünde yapımı tamamlanan Kurtulmuş İlköğretim Okulunun açılışı gerçekleştirildi.
     Açılışa Giresun Valisi Şahin, Dereli Kaymakamı Musa Evin, Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, Orman Genel Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Cemil Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Orman Bölge Müdürü Ali Kaya, AK Parti İl Başkanı Sabri Öztürk, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
     Şahin, burada yaptığı konuşmada, öğretmen ve öğrencilerin okulun açılmasıyla başarıya ulaşacaklarını, ellerinde her türlü fırsatın olduğunu belirtti.
     Öğretmenlerin ve okul müdürünün gayretleriyle okuldan birçok bürokratın yetişeceğini, Kurtulmuş köyünden çıkan Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlunun bu duruma örnek olduğunu ifade eden Şahin, Mustafa Kurtulmuşlu emekli olduğunda mutlaka onun arkası gelmelidir. Bunun devamı da bu okullarda okuyan öğrencilerimizin başarısıyla olacaktır. Yarın bizlerin yerini alacak öğrencilerimiz şimdiden kendilerini hazırlamalılar diye konuştu.
     Giresun için ilerlemenin ekoturizm denilen eğitim ve turizmle olacağını vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:
     Giresun okul yönünden çok şanslı. Biz 4+4+4, kısa adı 444 olan sistem konusunda çalışmalarımızı tamamladık. Bu okulda hem 4 yıllık ilkokul hem de dört yıllık orta öğretim sağlanacak. Bizim için turizm doğa turizmidir. Doğa turizmini Giresunda inşallah yerleştireceğiz. Eğitimli insanlar sayesinde yapılan ekoturizm yerini alacak. Biz Giresun için ağır sanayi değil turizm diyoruz. Turizmde hizmet sektörü en önemli rolü oynayacak. İşte hizmet sektörünün değerli elemanları bu okullardan yetişecek. Bu okullardan doğru ve düzgün insanlar yetişmesi için gayret sarf edeceğiz.
     Şahin, okulun açılış kurdelesini kestikten sonra derslikleri gezdi. Şahin, bir derslikteki tahtaya Osmanlıca Dursun Ali Şahin Vali, bugün Dereli Kurtulmuş Okulunu hizmete açtık yazdı.
    
     Muhabir: Anıl Kuru
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Giresun Valisi Şahin: Yarın bizlerin yerini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER