Giresun Ziraat Odası Başkanı Akbaşlı:

Giresun Ziraat Odası Başkanı Akbaşlı: -Giresun Üniversitesi Fındık Araştırma Merkezi Fındık Araştırma İstasyonuyla birleştirilirse dünyanın saygın merkezlerinden biri olur


GİRESUN (A.A) - Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, Giresun Üniversitesi Fındık Araştırma Merkezi Fındık Araştırma İstasyonuyla birleştirilirse dünyanın saygın merkezlerinden biri olur dedi.
     Akbaşlı, bir restorantta katıldığı programın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Giresun Üniversitesinin fındık alanında dünyada saygın üniversitelerinden biri haline gelebileceğini söyledi.
     Giresunun bir fındık kenti olduğunu Giresun Üniversitesinin de dünyada fındıkla yükselebileceğini Rektör Prof. Dr. Aygün Attara bir görüşmesinde anlattığını ifade eden Akbaşlı, Giresun Üniversitesi fındık alanında İtalya, İspanya, Amerika, Azerbaycan ve Gürcistan gibi ülkelerin üniversiteleriyle işbirliği yapabilir ve fındık alanında önemli başarılara imza atabilir. Ancak başarıya imza atmanın başında Giresun Üniversitesi Fındık Araştırma Merkezinin Fındık Araştırma İstasyonuyla birleştirilmesi geliyor. Eğer birleşme olursa Fındık Araştırma Merkezi dünyanın saygın merkezlerinden biri olur diye konuştu.
     Birleşmenin olması için başta siyasiler olmak üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Giresundaki sivil toplum örgütlerinin ve tüm kamuoyunun Giresun Üniversitesine destek vermesi gerektiğini belirten Akbaşlı, şunları kaydetti:
     Fındık Araştırma İstasyonunun üniversite bünyesine katılmasının ardından Fındık Araştırma Merkezi akademisyenlerle taçlandırılırsa üniversite fındık alanında çok başarılı olacaktır. Eğer bunu bu yıl yapabilirsek 2014 yılında birinci Dünya Fındık Kurultayını Giresun Üniversitesinin başkanlığında yapabiliriz. Kurultayla birlikte dünyada fındık yetiştirilen yaklaşık 30a yakın ülkenin fındıkla ilgili bilim adamlarını, sanayicilerini ve çiftçi temsilcilerini Giresuna getirebiliriz
    
     Muhabir: Gülizar Şenel
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Giresun Ziraat Odası Başkanı Akbaşlı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER