Gökçek, teknopark genel müdürleriyle bir araya

Gökçek, teknopark genel müdürleriyle bir araya geldi


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kamu-teknopark işbirliğinin daha da gelişmesi amacıyla Ankaradaki teknoparkların genel müdürleriyle bir araya geldi.
     Eski ASKİ Sosyal Tesislerindeki toplantıya, ODTÜ, Gazi, Hacettepe teknokentleri ile Bilkent Cyberpark ve Ankara Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi genel müdürleri katıldı.
     Ankaranın bilim ve teknolojinin başkenti olması ve bunu uluslararası alana taşıma amacıyla bir araya geldiklerini söyleyen Gökçek, Daha fazla işbirliği içinde olursak ve yerel yönetimler de destek verirse Ankaralı firmaların uluslararası alanda daha başarılı olmalarına katkı sunarız. Hazırladığımız Proje Pazarının kurulması konusunda belediyeye nasıl bir görev düşüyorsa isteyin yardımcı olalım. Birlikte proje üretelim. Teknokent konusunda sık sık toplantılar yapıp, Ankaraya özellikle Ar-Ge çalışmalarının merkezi damgasını vuralım diye konuştu.
     Gökçek, CeBIT Bilişim Eurasia Fuarına teknoparklarla beraber katılacaklarını hatırlatarak, Üniversite rektörlerinin de benim de katıldığım bir iddia var, bilimin merkezi Ankaradır dedi.
     Ankaranın teknokentlerde Türkiyede bir numara olduğunu ifade eden gökçek, CeBITte ciddi bir ses getirecek olursak, bilişim vadisini biz kurabiliriz. Kurduk zaten ama resmen vermiyorlar, biz kendimizi ispat edecek olursak , bilişim vadisi bize gelmiş olacakdiye konuştu.
    
     -Otobüs yolu uygulaması
    
     Ayrıca otobüs yolu uygulamasınında yakın bir sürede başlayacağını belirten Gökçek, şunları söyledi:
     Bir de bizim otobüs uygulamamız olacak, sarı şeritler çizilecek. Bizim otobüsler dışında giriş yasak olacak. Trafik cezası olacak. Kamera koyacağız. Polis ceza yazacak. Kendi şeridimizi yapalım dedik. Dördüncü şeridi ekleyelim ki otobüsleri oraya alıp trafiği rahatlatalım. Ankaranın İstanbul gibi metrobüs hattı yapması mümkün değil
     Şehir içi hız sınırında da değişiklik yapmak istediklerini anlatan Gökçek, Ben hız sınırında değişiklik istiyorum. Hepimiz rahatsızız. 90a çıkarmak istiyoruz. Yasal olarak yetkimiz yok. 70e çıkarma yetkimiz vardı, yaptık dedi.
    
     Muhabir: Zafer Fatih Beyaz
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Gökçek, teknopark genel müdürleriyle bir araya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER