Golf Federasyonu Başkanı Ağaoğlu:

Golf Federasyonu Başkanı Ağaoğlu: Arazi tahsis edilmesi durumunda 2 binin üzerinde lisanslı golf sporcusu bulunan Ağrıda geniş kapsamlı antrenman tesislerini kurmak istiyoruz


AĞRI (A.A) - Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Arazi tahsis edilmesi durumunda 2 binin üzerinde lisanslı golf sporcusu bulunan Ağrıda geniş kapsamlı antrenman tesislerini kurmak istiyoruz dedi.
     Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslanı makamında ziyaret eden Ağaoğlu, Türkiye Golf Liginde mücadele eden sporcu sayısının 254 olduğunu, bu sporculardan 12sinin Ağrılı olduğunu söyledi. Golfü yaygınlaştırmak istediklerini ifade eden Ağaoğlu, şöyle devam etti:
     Arazi tahsis edilmesi durumunda 2 binin üzerinde lisanslı golf sporcusu bulunan Ağrıda geniş kapsamlı antrenman tesislerini kurmak istiyoruz. Arazi bize tahsis edildiği takdirde 3 ay içerisinde tesisi hizmete sokabileceğimizi düşünüyorum. Biz bölgede bu sporun yaygınlaşması için çalışmalar yapıyoruz. Batıda insanlar bir şekilde o olanağı buluyor. Okullar, belediyeler, kulüpler, ailelerinin imkanları vasıtasıyla buluyorlar. Bu bölge insanı bundan mahrum. Hem devlet olarak hem federasyon olarak en fazla önemi vermemiz gereken bir bölge olarak düşünüyorum.
     Tekinarslan ise yer tahsisi konusunda federasyona gereken katkıyı sunacaklarını söyledi. Bütün spor branşlarında kulüpleşmek gibi bir hedefleri bulunduğunu anlatan Tekinarslan, Önümüzdeki günlerde Türkiyenin neresinde hangi spor dalı yapılabiliyorsa Ağrıda da bunun yapılabileceğine ilişkin bir vizyon koyup çalışmalarımızı hızla yürüteceğiz dedi.
     Golf sporunun biraz daha zengin kesimlerin yaptığı bir spor branşı olarak algılandığını anlatan Tekinarslan, şunları kaydetti:
     Golf daha zengin kesimlerin yaptığı bir spor branşı olarak algılanıyor. Golf aslında altyapı yatırımları itibarıyla baktığımızda, kullanılan malzeme olarak baktığımızda bizim insanımızın üstesinden gelemeyeceği bir spor dalı değil. Bu konuda federasyonun da gereken katkıyı sunacağına inanıyorum, başkanımıza da güveniyorum. Sanırım yer tahsis konusunda da biraz mesafe alacağız. Bu kapsamda eğer kısa zamanda arazi tahsisini gerçekleştirirsek Ağrıda yüzlerce, binlerce golfle tanışmış, golf oynayan, golf sporunda Türkiyeyi temsil edecek sporcumuz olacaktır.
     Vali Tekinarslan, Federasyona düşen görev golf konusunda önümüzü açacak, bize düşen görev de başkanımızın beklentilerini karşılayacağız. Yani burada yapacağı işlerde önlerinde hiçbir engelin çıkmayacağını, hiçbir zorlukla karşılaşmayacağını kendi adıma taahhüt etmek istiyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Metin Karip / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Golf Federasyonu Başkanı Ağaoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER