Gölpazarından kısa kısa

Gölpazarından kısa kısa -Toplum Destekli Polisten hayvan hırsızlıklarına karşı uyarı


BİLECİK (A.A) - Gölpazarında, Emniyet Amirliği Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, Kurban Bayramı öncesi hayvan satıcılarının dolandırıcılık ve sahte para olayları konusunda uyararak broşür dağıttı.
     Gölpazarı İlçe Emniyet Amiri Fatih Doğan, Kurban Bayramı nedeniyle hayvan satıcılarının pazarlarda kalabalık ortamda, piyasaya sahte para sürmek isteyenlerin, kapkaççı ve dolandırıcılara karşı duyarlı olmalarını istedi.
     Besicilerin, kentte meydana gelebilecek olası hayvan hırsızlıklarında ve şüpheli durumlarda 155 Polis İmdat hattını aramalarını isteyen Doğan, Hayvan satıcılarımız mümkün olduğunca alışverişlerinde nakit olarak yapmalı. Sahte olmasından şüphelenilen paralar, emin olunan paralarla karşılaştırılmalı. Alışveriş yaptığınız kişilerin kimlik ve adres bilgilerini not etmeli. Toplu sevklerde araç plakalarını not almalı. Unutmamalıdır ki, dolandırıcının sermayesi dildir. Kimsenin sizin saflığınızdan ve iyi niyetinizden istifade ederek sizleri kullanmasına müsaade etmeyiniz dedi.
    
     -Mahalle ve köy muhtarlarına bilgilendirme toplantısı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Gölpazarı Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü tarafından kuraklık ve çeşitli nedenlerle zarar gören çiftçilerin kullanmış oldukları kredilerin 1 yıl ertelenmesi konularında muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Devrim Toraman, Müdürlük Toplantı Salonunda mahalle ve köy muhtarlarının katıldığı toplantıda, Bakanlar Kurulu kararı ile 01 Ocak 2012 tarihinden 28 Ağustosa kadar ilçede meydana gelen sel ve su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, dolu, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerine maruz kalan ve afetlerde sebebiyle ekilişleri, ürünleri, hayvanları, seraları zarar gören çiftçi kayıt sistemine kayıtlı (ÇKS) çiftçiler ile gerçek veya tüzel kişi üreticilerin kullanmış oldukları Ziraat Bankası veya Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi faizlerinin 1 yıl süreyle erteleneceğini bildirdi.
     En az yüzde 30 zarar gören ve kredi borçlarının ertelenmesini isteyen çiftçilerin 7 Kasım tarihine kadar dilekçe ile Müdürlüğe başvurularını Ç.K.S. kimlik ve arazi bilgileriyle birlikte müracaat edebileceklerini, ayrıca Ziraat Bankasına ve Tarım Kredi Kooperatifine dilekçe ile başvurmaları gerektiğinin altını çizen Toraman, üreticilerin afet sebebiyle meydana gelen ve tespiti yapılmış tüm ürün kayıplarının ürün prim destekleme ödemeleri yapılırken hasar oranında eksik ödeme yapılacağını sözlerine ekledi.
     Mahalle ve köy muhtarları, ziraat mühendisi Mikail Babur ve Abdurrahman Çoban ile ziraat teknisyeni Adem Akkurt tarafından da bilgilendirildi.
    
     Muhabir: Zafer Özuğur / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Gölpazarından kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER