Gölün donması hayvan sahiplerine yaradı

Gölün donması hayvan sahiplerine yaradı -Karsta yem bulmakta zorluk çeken hayvan sahipleri donan Çıldır Gölünün yüzeyindeki sazlıkları biçerek, hayvanlarına yem olarak vermeye başladı -Köylüler donan göldeki sazlıklardan yaklaşık 4


KARS (A.A) - Günay Nuh - Arpaçay ilçesinde yem bulmakta zorluk çeken hayvan sahipleri donan Çıldır Gölünün yüzeyindeki sazlıkları biçerek, hayvanlarına yem olarak vermeye başladı.
     İlçeye bağlı Doğruyol köyü sakinleri, bölgede hasat döneminde yaşanan kuraklık ve kaba yem fiyatlarındaki artıştan dolayı bu yıl ilk kez Çıldır Gölünün etrafındaki sazlıkları hayvanlarına yem olarak kullanmak için biçti.
     Köylüler, tırpanla biçtikleri sazlığı at arabalarıyla buz tutan gölün üzerinde taşıdı.
     Doğruyol köyü sakinlerinden Beyzade Hancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede dönemin kurak geçtiğini, bununla birlikte ot ve saman fiyatlarında çok ciddi bir artış yaşandığını belirtti.
     Bunun da kendilerini çeşitli önlemler almaya zorladığını ifade eden Hancı, çözümü sazlık biçmekte bulduklarını vurgulayarak, Köyümüzde bugüne kadar ilk kez sazlığı biçmeye karar verdik. Çünkü mecbur kaldık. Başka çaremiz yok. Hayvan para etmiyor. Satılan bir hayvan ile ancak bir hayvan bakabiliyoruz. Bu sazlıklarda elde ettiğimiz samanla bir nebzede olsa hayvanlarımıza bakabileceğiz dedi.
    
     -Sazlığı biçmek için gölün donması beklendi-
    
     Hancı, kuraklık başlar başlamaz sazlığı biçmeye karar verdiklerini, sazlığı biçmek için de gölün donmasını beklediklerini söyledi.
     Donan gölün üzerine at arabalarıyla çıkarak sazlık bölgeye gidebildiklerini ifade eden Hancı, Hayvanımızın rızkı az da olsa bu dönem gölden oldu. Rızk gölün donmasıyla geldi diye konuştu.
     Talip Akkuş ise köy sakinleriyle beraber geldikleri Çıldır Gölünde yaklaşık 4 ton sazlık biçtiklerini söyledi.
     Sazlıkları öğüterek samana dönüştürdüklerini ifade eden Akkuş, Tarihte ilk kez böyle bir iş yaptık. Şu an elde ettiğimiz 4 ton yem gayet güzel. Hayvanlarımız rahatlıkla yiyebiliyor. Köyümüzün kuzey kesimindeki sazlığı tamamen biçtik dedi.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Gölün donması hayvan sahiplerine yaradı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER