Gönüllüler devletin şefkat elini yaşlılara ulaştırıyor

Gönüllüler devletin şefkat elini yaşlılara ulaştırıyor -Afyonkarahisarda yürütülen Yaşayan Ulu Çınarlar, Yeşeren Umutlar projesinin gönüllüleri, evlerinde ziyaret ettikleri yaşlıların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor -Vali Balkanlıoğl


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Mustafa Güngör - Afyonkarahisarda, Valilik öncülüğünde yürütülen Yaşayan Ulu Çınarlar, Yeşeren Umutlar projesinde gönüllü olarak görev yapan kaymakam, üst düzey yönetici, öğretmen ve din görevlileri, yaşlıları evlerinde ziyaret ederek, onların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.
     Valilik İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğünce geliştirilen projeye gönüllü olarak katılan kişiler, 65 ve üzeri yaşlardaki kişileri evlerinde ziyaret ederek, ihtiyaçlarını belirleyip gideriyor.
     Türkiyede ilk kez uygulanan proje kapsamında şimdiye kadar il genelinde 2 bin 500 yaşlı, evinde ziyaret edildi.
     Vali İrfan Balkanlıoğlu, AA muhabirine, projeye, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğünün destek verdiğini söyledi.
     Yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için acil sağlık müdahalesi, ayni ve nakdi yardımlar yapıldığını belirten Vali Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:
     Merkez ve ilçelerde 65 ve üzeri yaşlardaki kişilerin adresleri, kademeli olarak tespit edildi ve alan çalışması yapıldı. Öncelikle Yaşlılarımıza maddi ve manevi destek nasıl veririz- diye düşünüldü. Daha sonra, belde ve köylerde yaşlılarımız ziyaret edilerek, moral motivasyonlarını artırıcı, muhabbetlerini geliştirici, yalnız olmadıklarını hissettirici çalışmalar yapıldı. Burada amaç, sadece maddi durumlarını araştırmak değildi. Yani yaşlılarımız, maddi durumu iyi olsa da ilgiye ihtiyaç duyuyor. Yaşlılarımızla dost olarak iletişime geçmek, muhabbet edip gönül köprüsü kurmak amaçlandı. Bu ziyaretlerimizle ilgili gönüllülerden oluşan ekipler kuruldu. Tamamen gönüllülük esasına dayanan ekiplerimizde kaymakam, üst düzey yönetici, öğretmen ve din görevlileri yer alıyor. Bu gruplarımız, daha önce belirlediğimiz yaşlıları ziyaret ederek, onlara hem maddi hem de manevi destekte bulunuyor.
    
     -Gençlerle yaşlıları kaynaştırmak için proje başlatıldı-
    
     Vali Balkanlıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Genç Yaşlı El Ele projesinin de uygulanmaya başlandığını bildirdi.
     Bu projenin amacının, yaşlılarla gençleri kaynaştırmak olduğu ve okullarda yaşlı kulüpleri oluşturulduğu bilgisini veren Vali Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:
     Yaşlılarla ilgili makale ve kompozisyon yarışmaları düzenlendi. Ayrıca din görevlileri, yaşlılarla sohbet ederek dini bakımdan motivasyonlarının artırılması için çalışmalarını sürdürüyor. Yaşlılığın aslında olumsuz bir durum olmadığı, bu çalışmalarda anlatılıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri de kendilerine ulaşamayan yaşlılar konusunda daha hassas davranıyor. Evlerinden çıkamayan yaşlılarımız, görevlilerimizce evlerinde ziyaret edilerek her türlü ihtiyaçları karşılanmaya çalışılıyor. Evlerin temizliği yapıldığı gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için zaman zaman termal otellerde programlar düzenleniyor, şifalı sulardan yararlandırılmak suretiyle rehabilite olmalarına yardımcı olunuyor. Bu yaşlılarımıza daha çok kaynak ayrılması konusunda çalışmalar yapılıyor.
     İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğünün, ihtiyaç sahiplerine gelemeyenin ayağına gitme anlayışıyla alan çalışması yürüttüğünü dile getiren Vali Balkanlıoğlu, bu yıl ilde 18 yaş altındaki öksüz ve yetim çocuklar, ailesi ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verilmesi, şiddet ve intiharı önlemeye yönelik veri tabanları oluşturulup sosyal sorumluluk projeleri hazırlanacağını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Gönüllüler devletin şefkat elini yaşlılara ulaştırıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER