Görme Engelliler Türkiye Satranç Şampiyonası başladı

Görme Engelliler Türkiye Satranç Şampiyonası başladı -Antalyada başlayan şampiyonaya 50 ilden 220 görme engelli sporcu katılıyor


ANTALYA (A.A) - Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonunun 2013 faaliyet programında yer alan Görme Engelliler Türkiye Satranç Şampiyonası, Antalyanın Kemer ilçesinde başladı.
     Kemer Rose Residence Otelde düzenlenen şampiyonaya 50 ilden 220 görme engelli satranç oyuncusu katılıyor.
     Federasyon Başkanı Abdullah Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon olarak 8 branşta faaliyet gösterdiklerini, bu branşlarından birisinin de satranç olduğunu söyledi.
     Şampiyonanın genel, bayanlar ve gençler olmak üzere 3 kategoride yapıldığı belirten Çetin, toplam 220 görme engelli sporcunun yarıştığını aktardı. Şampiyonada bireysel sıralamanın yanında takım sıralamalarının da yapılacağını bildiren Çetin, Bireysel sıralamaların neticesine göre milli takımlar oluşacak. Milli takıma seçilenler uluslararası şampiyonalarda Türkiyeyi temsil edecek dedi.
     Bireysel sıralamada dereceye giren sporculara madalya, takım sıralamasında dereceye giren kulüplere de kupa verileceğini anlatan Çetin, genelde 45, bayanlarda 15, gençlerde 30 sporcunun masraflarının federasyonca karşılandığını kaydetti.
     Çetin, Londra Paralimpik Olimpiyatlarına katıldıklarını, ancak umdukları dereceleri alamadıklarını dile getirerek, Buralardan çıkan genç nesiller sayesinde satrançta ülkelerarası yapılan şampiyonalarda ilk 10a, daha sonra ilk 3e girmeyi hedefliyoruz. O doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor diye konuştu.
     Şampiyona, 2 Şubatta sona erecek.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci - Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Görme Engelliler Türkiye Satranç Şampiyonası başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER