Gümüşhanenin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü

Gümüşhanenin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü -Belediye Başkanı Canlı: Kimin bu topraklar üzerinde gözü varsa, kim Türkiye üzerinde oyun oynama niyetindeyse kim vatanımızın birliğine kastediyorsa, en ufak kuşkuları ol


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhanenin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü törenlerle kutlandı.
     Hükümet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törene, Vali Vekili Armağan Önal, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arslantaş, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Serhat Önder, askeri ve mülki erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     Ardından Zafer Meydanında devam eden törende konuşan Belediye Başkanı Canlı, 15 Şubatı Gümüşhanenin kurtuluşunun yanı sıra bir acının ve çilenin de yaşandığı tarih olarak gördüklerini, kurtuluşu gururla kutlarken yaşanılan dramları, soykırımları, eziyetleri de hatırladıklarını söyledi.
     Canlı, 95 yıl önce Gümüşhanenin uğradığı düşman işgali sırasında milletin katlandığı sıkıntıların büyüklüğünün, bugüne ulaşan belge ve bilgilerle ortaya koyulduğunu belirterek, Bu bilgiler, Gümüşhanenin büyük fedakarlıklar sonucu işgalden kurtarıldığını ortaya koymaktadır. Kimin bu topraklar üzerinde gözü varsa, kim Türkiye üzerinde oyun oynama niyetindeyse kim vatanımızın birliğine kastediyorsa, en ufak kuşkuları olmasın ki Türk milleti gerekirse bu mücadeleyi bin kez daha tekrarlamaya muktedirdir dedi.
     Millet olarak bağımsızlığa çok büyük önem vermiş, yıkılan devletin kalıntılarından yenisini kurmayı bilmiş, tarihin hiçbir döneminde vatansız kalmamak için can veren bir yapıları olduğunu ifade eden Canlı, Bu özellik bizim için ekmek gibi, su gibi, hatta nefes gibi hayati bir sebeptir. Bizim milli sınırlarımız, sömürgecilerin ellerine aldıkları cetvellerle harita üzerinde çizilmemiştir. Bu sınırlar acı ve kanla çizilmiştir. Buna layık olabilmemiz için daha çok çalışmalı ve daha çok üretmeliyiz. Tek hedefte birleşerek bağımsızlık sevincini yaşadığımız, Gümüşhanemizin kurtuluş gününü kutluyorum diye konuştu.
     Törende gaziler tarafından Vali Vekili Önal ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Öndere çiçek, Belediye Başkanı Canlıya ise şehrin anahtarı ve çiçek verildi.
     Öğrencilerin şiirler okuduğu törende, Kurtuluş Günü dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
     Tören, Acayip Animasyonlar Atölyesinin kukla ve halk oyunları gösterileri ile sona erdi.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER