Güney Egeye erken bahar

Güney Egeye erken bahar -Havanın ısındığı Güney Egede adeta erken bahar yaşanırken, kırlar ve bahçeler çiçeklerle kaplandı, badem ağaçları çiçek açtı


MUĞLA (A.A) - Havanın ısındığı Güney Egede adeta erken bahar yaşanırken, kırlar ve bahçeler çiçeklerle kaplandı, badem ağaçları çiçek açtı.
     Egenin güneyinde bulunan Marmaris ve Datça yarımadalarına bahar erken geldi. Marmarisin köylerinde bahçeler ve kırlar rengarenk çiçeklerle doldu. Havanın zaman zaman yağışlı olmasına rağmen hafta sonunu fırsat bilen çok sayıda aile köylerdeki kır restoranlarında kahvaltılarını yaptıktan sonra çiçeklerin arasında dolaştı. Yürüyüşe çıkan gruplar ise sık sık mola vererek papatyalar ve anemonlar ile üzerlerinde uçuşan arıların fotoğraflarını çekti.
     Yeni doğmuş kuzular, yağan yağmurlar sonrasında yemyeşil olan meralarda karınlarını doyurdu. Annelerini peşinden koşan kuzular, kartpostallık görüntüler oluşturdu.
     Kırmızı renkteki lalelerin baharın müjdecisi olduğuna inanıldığını belirten doğa tutkunları, bundan sonra havaların sıcak olacağını düşündüklerini söyledi.
     Marmarisin Selimiye, Turgut ve Hisarönü köylerinin yanı sıra şehir merkezindeki birçok badem ağacı da çiçek açtı. Beyaza bürünen ağaçların oluşturduğu güzel görüntüleri, amatör fotoğrafçılar makinelerine kaydederek ölümsüz hale getirmeye çalıştı.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Güney Egeye erken bahar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER