Güvercinlikte DSİye ait su kanalının patlaması

Güvercinlikte DSİye ait su kanalının patlaması -Su basan evlerin tahliye işlemleri devam ediyor


MUĞLA (A.A) - Bodruma bağlı Güvercinlik köyünde yaşanan su taşkınında, su basan evlerin tahliye işlemleri devam ediyor.
     Devlet Su İşlerinin (DSİ) Geyik Barajından Bodruma içme suyu taşıyan şebekede teknik bir arıza nedeniyle oluşan su taşkınıyla ilgili çalışmalar sürdürülüyor. İtfaiye ekipleri, iş makineleri ve vatandaşların yardımıyla su basan evleri tahliye ediyor.
     Evini su basan köylülerden Ayşe Suna Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, su taşkınının gece saatlerinde yaşandığını ve ekiplerin sabaha kadar çalıştığını anlattı.
     Yoldan taşan suyun çamurla evinin birinci katını bastığını ifade eden Kartal, Bütün eşyam zarar gördü. Eşyalarımı bahçeye çıkarttım. Zararımız çok büyük dedi.
     Kartal, yoldan taşan çamurlu suyun molozlarla otoparktaki otomobillerin üzerine düştüğünü ve 3 otomobili kullanılamaz hale getirdiğini ifade etti.
     Mustafa Ülker de su baskını sonucu evinin içinin çamurla kaplandığını, eşyalarının zarar gördüğünü kaydetti. Kullanacak eşyası kalmadığını ve zor duruma düştüğünü belirten Ülker, yetkililerden yardım istedi.
     Su baskını sırasında uyuduğunu ifade eden 91 yaşındaki Cemile Türecioğlu da ilk önce şiddetli yağmur yandığını zannettiğini anlattı. Yorganı önce kafasına çektiğini, sonra hemen bahçeye kaçtığını ifade eden Türecioğlu, büyük korku yaşadığını belirtti.
     Bodruma bağlı Güvercinlik köyünde, DSİnin Bodruma içme suyu taşıyan şebekesinde teknik bir arıza nedeniyle su taşkını meydana gelmişti.
     Mumcular belde Belediye Başkanı Birol Aydın, yaşanan su taşkınında ilk belirlemelere göre, 3 ev ile 3 otomobilin zarar gördüğünü bildirmişti.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Güvercinlikte DSİye ait su kanalının patlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER