Hakkaride hava kirliliği

Hakkaride hava kirliliği -Hakkari Üniversitesi öğrencileri, hava kirliliğine dikkati çekmek için kent merkezinde vatandaşlara maske dağıttı -ÇESAP Başkanı Buluttekin: -Platformun amacı maske gibi geçici önlemlerle değil, k


HAKKARİ (A.A) - Hakkari Üniversitesi öğrencileri, kentteki hava kirliliğine dikkati çekmek için vatandaşlara maske dağıttı.
     Hakkari Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Çevre Sağlığı Platformuna (ÇESAP) üye öğrenciler, Altay Caddesindeki İlahiyat Fakültesi önünde bir araya geldi.
     Kentte yaşanan hava kirliliğini protesto etmek amacıyla ağızlarına maske takan öğrenciler adına açıklama yapan ÇESAP Başkanı Özlem Buluttekin, Hakkarideki hava kirliliğinin had safhada olduğunu belirtti.
     Soludukları havadan rahatsızlıklarını dile getirmek ve halkın desteğini alarak hava kirliliğini önlemek istediklerini vurgulayan Buluttekin, şunları kaydetti:
     Yakılan kömürle meydana gelen hava kirliliği astım, bronşit, cilt hastalıkları, solunum sorunları, hiper tansiyon gibi hastalıklara ve ne yazık ki birçok kanser hastalığına neden olmaktadır. Çevre Sağlığı Platformu olarak diyoruz ki kalitesiz ve denetimlerden geçirilmemiş kömürlerden zehirlenmek Hakkari halkının kaderi değildir ve olmamalıdır. Platformun amacı maske gibi geçici önlemlerle değil, kalıcı önlemlerle bu zehirlenmeye dur demektir. Bu uğurda bireylerin bilinçlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması için hep beraber harekete geçmeliyiz. Bu nedenle şimdi çarşı merkezini dolaşarak vatandaşlara 3 bin maske dağıtacağız.
     Açıklamanın ardından platform üyeleri cadde ve sokakları gezerek vatandaşlara maske ve hava kirliliğinin neden olduğu hastalıkların yer aldığı duyuruları dağıttı.
     Maske alan vatandaşlar ise kentteki hava kirliliğinin yüksek derecede olduğunu belirterek, öğrencileri tebrik ettiler.
    
     Muhabir: Nevzat Taş / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Hakkaride hava kirliliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER