Hakkaride okul onarımları

Hakkaride okul onarımları


HAKKARİ (A.A) - Hakkari Milli Eğitim Müdürü Sena Yakut, okulların kapanmasıyla kentteki 29 okulun onarılacağını, 3 okulda ise depreme karşı güçlendirme çalışması yapılacağını belirtti.
     Yakut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il merkezi ve bağlı köylerde onarımı ihtiyaç duyulan okullarda çalışma başlatılacağını bildirerek, öğrencilerin daha güzel ve hijyenik bir ortamda eğitimlerini sürdürmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi.
     İl merkezi ve Şemdinli ilçesindeki bazı okullarda da depreme karşı güçlendirme yapılması gerektiğini vurgulayan Yakut, 3 okulda ise güçlendirme çalışması yapılacağını kaydetti.
     Yakut, 2012 yılında kentte 100 milyon liranın üzerinde eğitim yatırımı gerçekleşeceğine dikkati çekerek, Bu yıl kent merkezi ve ilçelerde 51 anaokulu, 79 ilköğretim okulu, 144 de orta dereceli olmak üzere 274 okul yaptırılacak. Böylelikle şu ana kadar yapılacak en büyük yatırımlardan birini gerçekleştireceğiz dedi.
     Milli Eğitim Bakanlığının, Hakkariye büyük önem verdiğini anlatan Yakut, 2012 yılı yatırım programı kapsamındaki bazı okulların ihalelerinin yapıldığını ve en kısa sürede inşalarına başlanacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Nevzat Taş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Hakkaride okul onarımları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER