Hakkarideki patlamada ölen üniversite öğrencisi

Hakkarideki patlamada ölen üniversite öğrencisi -Öğrenim gördüğü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde anılan Zeki Yeşilin adı, Eğitim Fakültesindeki bir dersliğe verildi


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ) öğrenim gördüğü sırada, Hakkaride terör örgütü tarafından düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Zeki Yeşil için, üniversitede anma töreni düzenlendi.
     ÇOMÜ Anafartalar Yerleşkesi Süleyman Demirel Konferans Salonunda, Yeşilin ölümünün 1. yılı dolayısıyla düzenlenen anma töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gülendam, törende yaptığı konuşmada, Zeki Yeşilin vefatının kendilerini birbirine kenetlediğini, hainlerin emellerini kursaklarında bıraktığını söyledi.
     Sözde Kürt kardeşlerimizin haklarını savunduğunu iddia eden teröristler, ne yazık ki en çok Kürt kardeşlerimize zarar vermiştir diyen Gülendam, şöyle konuştu:
     Kundaktaki bebekleri bile öldüren eli kanlı caniler, Diyarbakırda, Hakkaride, Vanda ve daha pek çok ilde yaptıkları saldırılarda Kürt kardeşlerimizin canını almaktan çekinmemiş, bundan başka doğuda yaşayan vatandaşlarımıza götürülen tüm hizmetleri engellemeye çalışmışlardır. Bununla da kalmamış, Zeki kardeşimiz gibi buralara gelerek okumak ve ülkesine hizmet etmek isteyen genç fidanlarımızı da çirkin propagandalarıyla zehirlemeyi veya yok etmeyi kendi menfur hedeflerine ulaşmak adına mübah saymışlardır.
     Yeşilin yakını Kemal Seyidoğlu, ülkenin terör belasından kurtulacağını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Hiçbir zaman ümidimizi kaybetmedik. Olayların yoğun dönemlerde bölgede çok olaylara şahit oldum. Hiçbir zaman ümidimi kaybetmedim. Çünkü bizleri bir arada ve diri tutan çok kıymetli değerlerimiz var. Çanakkale Şehitliği, Çanakkale Savaşları, Kurtuluş Savaşı, Mevlana, Yunus Emre gibi... Bu değerlerle kıyamete kadar birlik ve birlikteliğimiz devam edecektir. Herkesin üstüne düşeni yapması gerekir. Eğitimci gençler olarak görev yapacaksınız. Başta sevgiyi, güzelliği ve anlayışı siz geliştireceksiniz. Güzel bir anlayış, güzel bir tevazu bütün bu kötülükleri, tartışmaları bertaraf edecektir. Çanakkalenin gönlümüzde ayrı bir yeri vardı. Şu anda üniversitemizin de gönlümüzde ayrı bir yeri oldu.
     Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim okundu.
     Törene, Yeşilin babası Faysal Yeşil, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
     Törenin ardından, Yeşilin adı verilen Eğitim Fakültesi C1-220 numaralı seminer odasının açılışı yapıldı.
     Zeki Yeşil, ÇOMÜ Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği bölümü 1. sınıfında öğrenim gördüğü sırada, yarıyıl tatili dolayısıyla gittiği memleketi Hakkaride 19 Ocak 2012de Bulvar Caddesinde patlayan bomba nedeniyle hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Hakkarideki patlamada ölen üniversite öğrencisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER