Hasan Kalyoncu Üniversitesi akademik yıl açılış

Hasan Kalyoncu Üniversitesi akademik yıl açılış töreni -Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç: -Cumhuriyetimizin geleceği emin olun size emanettir. Onun için bu kadar gençlik politikaları üzerinde duruyoruz. Onun için Gençlik ve Spor


GAZİANTEP (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Hasan Kalyoncu Üniversitesi 2012-2012 akademik yıl açılış töreninde gençlere hitaben yaptığı konuşmada, Cumhuriyetimizin geleceği emin olun size emanettir. Onun için bu kadar gençlik politikaları üzerinde duruyoruz. Onun için Gençlik ve Spor Bakanlığı kuruldu dedi.
     Bakan Kılıç, üniversitenin Hasan Kalyoncu Kampüsünde gerçekleştirilen akademik yıl açılış töreninde, Cumhuriyetin geleceğinin gençlere emanet edildiğini, bu nedenle gençlik politikaları üzerinde durduklarını vurguladı.
     Cumhuriyetimizin geleceği emin olun size emanettir. Onun için bu kadar gençlik politikaları üzerinde duruyoruz. Onun için Gençlik ve Spor Bakanlığı kuruldu diyen Kılıç, bunun için Türkiyenin dört bir tarafında bütün gençlerin yararlanabileceği halka açık alanlarda, geniş kapsamlı büyük spor alanları oluşturmaya gayret ettiklerini dile getirdi.
     Bakan Kılıç, gençlerin dünya çapında küresel insanlar haline gelmesi için çok nitelikli uluslararası spor organizasyonlarını Türkiyeye getirdiklerini, gençlerin burada gönüllülük projesi kapsamında çalışmasını arzuladıklarını vurgulayarak, İstiyoruz ki dünyaya açılın, istiyoruz ki dünyayı kapsayın, dünyayı kavrayın diye konuştu.
     Gençlik ve Spor Bakanlığının yürüttüğü Seyyah Ulu Çınarın İzinde projesi kapsamında yapılan çalışmalara ilişkin de bilgi veren Bakan Kılıç, proje çerçevesinde binlerce gencin bu yaz doğudan batıya, batıdan doğuya seyrüsefer ettiğini ifade etti.
     Hedeflerinin milyonlarca genci batıdan doğuya, doğudan batıya hareket ettirmek olduğunu dile getiren Kılıç, şöyle devam etti:
     Daha önce Güneydoğudan gençlerimiz batıya taşındı. Batıdaki gençlerimizi de Güneydoğuya taşımaya gayret ediyoruz. İstiyoruz ki batıdaki gençlerimiz de Urfanın Peygamberler Diyarı olduğunu yerinde görsün ve yaşasın. İstiyoruz ki batıdan gelen gençlerimiz Diyarbakırın 7 Peygamber kabrini bağrında barındıran, yüzlerce sahabenin kabrini bağrında barındıran bir Osmanlı ve Selçuklu medeniyeti eseri olduğunu yerinde görsün ve yaşasın. Bu bağlar kuvvetlendirildikçe şairin söylediği, birlik ve beraberlik ruhu, toplumun her dakikasına egemen olacak. Girmedikçe bir millete tefrika, düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez. Mesele bu, meselenin özü budur.
    
     -2071i de gençlerimizin önüne hedef olarak koyduk
    
     Bakan Kılıç, Türkiye Cumhuriyetinin 2023 senesinde, nerede, hangi vizyonla, hangi büyüklükle, hangi diplomatik dirayetle, nerede, ne şekilde bulunması gerektiğini şimdiden planladıklarını aktardı.
     Bir gün ola ki bayrağı devredecek bile olsak, ardımızdan gelenlerin hangi yol haritasıyla Cumhuriyet Türkiyesini hangi istikamete taşıyacakları belli oldu. Sadece 2023 değil, 2071i de gençlerimizin önüne hedef olarak koyduk değerlendirmesinde bulunan Bakan Kılıç, şunları kaydetti:
     2071 yılı, kolay bir tarih değil. Bugün 2012 yılındayız, siz ileriye bakacaksınız ve 2071 yılının planlama çabası içinde olacaksınız. İşte biz bu kadar yılı hedef olarak belirledik. Hangi üniversitede, hangi bölümde okuyor olursanız olun, Türkiyenin hangi kentinde yüksek öğrenime devam ediyor olursanız olun,ister devlet yurdunda kalın ister özel yurtta, ister ailenizin yanında kalın, ister doğuda, ister batıda, ister kuzeyden gelin, ister güneyden, ister Türk olun ister Kürt, Çerkez, Arap, Arnavut olun, Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşıysak hepimiz, anayasada ortak vatandaşlık tanımına gidiyoruz ve bunun için ödenmesi gereken bir bedel var, sermaye var. Bu millete karşı borcumuz var. Bu değerlerimizi de dört başlık altında kümelendirebiliriz. Bu tek devlet, tek bayrak, tek vatan ve tek millet. Ve bunu yapacak olan da sizlersiniz.
    
     -Diğer konuşmacılar
    
     Gaziantep Valisi Erdal Ata da Gaziantepin birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını anımsattı. Kentin Türkiyeye yaptığı ekonomik katkılarla ülkenin en önemli kentlerinden biri olduğunu dile getiren Ata, İnanıyorum ki, sizler de devletimizin, bu özel üniversitelerin ve ailelerinizin size sağladığı imkanları en iyi şekilde değerlendirirsiniz diye konuştu.
     Rektör Prof. Dr. İbrahim Özdemir de üniversitelerinde Türkiyenin her kentinden öğrencilerin eğitim gördüğünü ifade etti. Üniversitede, insanlığa hizmet edecek öğrenciler yetiştirdiklerini dile getiren Özdemir, Gaziantepin üniversiteler şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini kaydetti.
     Bakan Kılıç, daha sonra öğrencilerle yemek yedi ve Gazikent öğrenci yurdunu gezdi.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Hasan Kalyoncu Üniversitesi akademik yıl açılış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER