Hatalarını gören tenisçiler daha başarılı oldu

Hatalarını gören tenisçiler daha başarılı oldu -Mersinde bir tenis antrenörü, öğrencilerinin hatalarını görmesini sağlamak amacıyla antrenmanlarda kamera ve bilgisayar kullanmaya başladı -Antrenör Karatay: Kendi hatalarını gören


MERSİN (A.A) - Mustafa Çiftçi - Mersinde bir tenis antrenörü, öğrencilerinin hatalarını görmesini sağlamak amacıyla antrenmanlarda kamera ve bilgisayar kullanmaya başladı. Bu sayede öğrencilerin tenis öğrenme süresi, 4 aydan 2 aya düştü.
     Teniste dikkat edilmesi gereken hareketlerin bilgisayar üzerinde anlatılıp, ardından sahada çalışmalara başlandığı eğitim sisteminde, bu sporu öğrenmek için sahaya çıkan öğrencilerin hareketleri önce kameraman tarafından kaydediliyor. Daha sonra antrenmanın ardından kamera kayıtlarını antrenörle beraber izleyen öğrenciler, kendi hatalarını birebir görme imkanı yakalıyor.
     Tenis Antrenörü Emre Karatay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teniste öğrenme süresini azaltan sistemi, daha çok kişiyi tenis oynar hale getirmek için hayata geçirdiklerini söyledi.
     Teniste temel ve performans eğitimlerini video analizleriyle yaptıklarını belirten Karatay, Normalde öğrenciye forend tekniğini, hareketi hissettirinceye kadar devam ettirmek gerekiyor. Kamera kullanıldığı zaman bu süre bir hayli kısalıyor. Çünkü öğrenciye hatasını ne kadar anlatırsak anlatalım, kendi hatasını görmesi kadar etkin bir çare bulamıyoruz. Onun için bu teknik, insanların daha hızlı tenisçi olmasını sağlıyor. Dolayısıyla insanların öğrenme süresi azaldığı için tenise kazandırılan insan sayısı da hızla artıyor diye konuştu.
    
     -Tenise başlayıp bırakan çok-
    
     Tenise başladıktan bir süre sonra bu sporu bırakanların hayli çok olduğunu belirten Karatay, bunda tenisin uzun sürede öğrenilmesinin etkin rol aldığını dile getirdi.
     Bu anlamda sistemin büyük bir boşluğu da kapattığına işaret eden Karatay, şunları kaydetti:
     Teniste öğrenme süresini kısaltmak için kameralı, bilgisayarlı öğrenme projesini hayata geçirdik. Bilgisayar üzerinden örnek klipler izletip, öğrencilerimizi tenise hazırlıyoruz. Daha sonra sahada öğrencilerimizin yaptıklarını kaydedip yanlışlarını anında gösteriyoruz. Öğrenciler kaydedilen kliplerde hatalarını anında görüp, düzeltme imkanı buluyor. Kendilerindeki değişim sürecini de aynı anda gördükleri içinde başarıları artıyor. Bu sitemle teniste 4 aylık bir süreyi kapsayan öğrenme süreci 2 aya düşüyor. 2 ay sonrasında servis atıp, maç yapabilir konuma geliniyor. Süre kısaldığı içinde insanların tenise olan ilgisi de artıyor.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Hatalarını gören tenisçiler daha başarılı oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER