Hatayda Erbakan ve Yeni Bir Dünya

Hatayda Erbakan ve Yeni Bir Dünya konferansı -Fatih Erbakan: Merhum liderimizi gerçek bir dava adamı yapan şey, onun her zaman zora ve çileye talip olmasından ve davası, idealleri için gözünü kırpmadan fedakarlıkta bulunabilmes


HATAY (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan, Merhum liderleri Necmettin Erbakanı gerçek bir dava adamı yapan şeyin onun her zaman zora ve çileye talip olmasından ve davası, idealleri için gözünü kırpmadan fedakarlıkta bulunabilmesinden kaynaklandığını söyledi.
     Fatih Erbakan, Saadet Partisi Hatay il Başkanlığının eski başbakanlardan Necmettin Erbakanın ölümünün 2. yıl dönümü dolayısıyla Saray Plazada düzenlediği Erbakan ve Yeni Bir Dünya konulu anma toplantısına katıldı.
     Necmettin Erbakanın milli görüş hareketini çok sıkıntılı zamanlarda ve şartlarda başlattığını ifade eden Fatih Erbakan Erbakan, siyaset sahnesine adımını ilk atan kimse olarak Konyadan girdiği seçimlerde Adalet Partisi gibi yılların partisinin, Demirel gibi yılların siyasetçilerinin karşısına çıktı ve kendisine çılgın, hayal peşinde koşan genç bir mühendis gözüyle bakanları mahcup etti. Daha ilk girdiği seçimde 3 milletvekili çıkartmaya yetecek kadar oy aldı ve meclise girdi. Merhum liderimizi gerçek bir dava adamı yapan şey, onun her zaman zora ve çileye talip olmasından ve davası, idealleri için gözünü kırpmadan fedakarlıkta bulunabilmesinden kaynaklı diye konuştu.
     Milli görüş olarak üzerlerine birçok görev düştüğünü vurgulayan Fatih Erbakan İlk hedefimiz İslam birliği ve 2nci Yalta konferansı olacak, yeni bir dünya olacaktır. İnşallah bu yeni kurulacak dünyada savaş değil, işbirliği ve anlaşma hakim olacaktır. Hiçbir ülke ayrıcalıklı olmayacak. İnsanlıktan nasibini almamış siyonist ülkeler her yıl bir Müslüman ülkeye saldırıyor. Bu zihniyeti yok edeceğiz. Eğer bir sorun varsa bunun çözümü savaşla değil, konuşmayla, anlaşmayla olacaktır. Batılı ülkelerin Müslümanlar aleyhinde propaganda yapmalarına milli görüş olarak izin vermeyeceğiz dedi.
     Semazen gösteriminin yapıldığı toplantıda Saadet Partisi Hatay Gençlik Kollarına katılanlara Fatih Erbakan tarafından rozet takıldı.
    
     Muhabir: Emin Sansar-Halit Demir / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Hatayda Erbakan ve Yeni Bir Dünya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER