Hatay Defterdarı Akdemir:

Hatay Defterdarı Akdemir: Vergi gelirleri içerisinde Hatay, Türkiye sıralamasında 9uncu sırada


HATAY (A.A) - Hatay Defterdarı Mustafa Akdemir, 2012 yılında Türkiye bütçesi vergi gelirleri içerisinde Hatayın yüzde 1lik paya sahip olduğunu, Türkiye sıralamasında 9uncu sırada yer edindiğini bildirdi.
     Akdoğan, Hatay Valiliği Toplantı Salonunda yaptığı bütçe değerlendirmesi toplantısında, 2012 genel bütçe gelirlerinin 3 milyar 234 milyon 760 bin 206 TL olduğunu, genel bütçe giderlerinin ise 1 milyar 915 milyon 938 bin 152 TL olduğunu hatırlattı.
     Hatayın toplam giderler içerisinde payının yüzde 0.57 olduğunu ifade eden Akdoğan, bütçe sıralamasında da en fazla ödenek alan 21inci kent olduğunu belirtti.
     2012 yılında Türkiye bütçesi vergi gelirleri içerisinde Hatayın yüzde 1lik paya sahip olduğunu, Türkiye sıralamasında 9uncu sırada yer edindiğine dikkati çeken Akdoğan, 2013 yılı gelir hedeflerinin, bütün gelir kalemlerinde enflasyonun bir katı oranında artış sağlamak olduğunu vurguladı.
     Hatayı örnek bir kent haline getireceklerini dile getiren Akdoğan, İskenderun Limanı her geçen gün büyümeye devam ediyor. İlerleyen zamanlarda Türkiyenin en büyük limanı haline gelecek ve diğer limanları ikiye katlayacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Halit Demir / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Hatay Defterdarı Akdemir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER