Hattat Holding Kurumsal İş Geliştirme Direktörü

Hattat Holding Kurumsal İş Geliştirme Direktörü Tonguç: -Yeni tesisin devreye girmesiyle biz 5 bin megavat enerji üreteceğiz


ZONGULDAK (A.A) - Hattat Holding Kurumsal İş Geliştirme Direktörü Tolga Tonguç, Yeni tesisin devreye girmesiyle biz 5 bin megavat enerji üreteceğiz dedi.
     Tonguç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 Şubatta Bartının Amasra ilçesinde düzenleyecekleri törenle şirketleri tarafından hazırlanan 3 yeni kuyunun tanıtımını gerçekleştireceklerini söyledi.
     Kuyuların devreye girmesiyle yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlanacağını ifade eden Tonguç, şöyle konuştu:
     Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız, yapımı biten çalışmamıza yerdelen ismini taktı. Eğer bunlar yeryüzünde olsalardı Bartın ve Amasrada şok yaşanırdı. 800 metre yüksekliğinde 3 tane gökdelen şeklinde kuyularımız var. Bunlar yer üstünde değil yerin altına doğru yapıldı. Her 200 metrede üç kuyu birbirine bağlanıyor. 20 kilometrelik bir galerinin açıldığını düşünün. Bu 20 kilometrelik galerilerde dünyanın en son teknolojisi kullanıldı. 9 Şubatta kuyuların açılışı için düzenleyeceğimiz törene devlet büyüklerimiz katılacak. Açılışta bu kuyularımızın tanıtımını gerçekleştireceğiz. Ardından çalışmalarda emeği geçen Türk mühendis ve işçilerine çeşitli hediyeler verilecek. Türkiye yılda 24 milyon ton taş kömürü ithal etmektedir. Bunun karşılığında ise milyarlarca dolar para ödenmektedir. Projenin hayata geçmesiyle 5 milyon ton yılda taş kömürünü çıkartılması hedeflenmekte. Bu da demektir ki ithalatın 4de 1i yok olacaktır. Milyarlarca dolar bizde kaldığı gibi binlerce insanımıza da ekmek kapısı açılacaktır. Yaklaşık 4 yıldır devam eden projemizin tam anlamıyla faaliyete geçmesiyle yaklaşık 10 bin kişiye iş istihdamı sağlanması hedeflenmektedir. Bu da her ailenin 5 kişilik olduğu düşünüldüğünde 50 bin kişilik ciddi bir rakam ortaya çıkmaktadır. Türkiyede enerji tüketiminde yıllık 46 bin megavat kullanılmaktadır. Yeni tesisin devreye girmesiyle biz 5 bin megavat enerji üreteceğiz. Böylelikle ülkemizin 5 bin megavatlık enerjisini karşılamış olacağız. Bu da orana vurduğunuzda yüzde 10luk bir dilim demektir.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Hattat Holding Kurumsal İş Geliştirme Direktörü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER