Hem dolandırdı hem de kameraya çektiler

Hem dolandırdı hem de kameraya çektiler -Şanlıurfada telefonla aradıkları kişilere kendilerini polis olarak tanıtarak, kimlik ve banka hesap bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiğini belirten dolandırıcıların, bu anları cep t


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada telefonla aradıkları kişilere, kendilerini polis olarak tanıtarak, kimlik ve banka hesap bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiğini belirten dolandırıcıların, bu anları cep telefonu kamerasıyla kaydettikleri ortaya çıktı.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Türkiyenin çeşitli illerinde telefonla aradıkları kişilere kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan ve para isteyen şüphelilerle ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, bu yöntemle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen Fevzi D. (22) ile kendisine yardım eden Mesut Ayı gözaltına aldı.
     İşlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 2 kişiden Fevzi D. tutuklanırken, Mesut A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
    
     -Konuşmaları kaydetmişler
    
     Yakalanan 2 kişinin üzerlerinde ele geçirilen 4 cep telefonu ve 1 SD hafıza kartını inceleyen ekipler, zanlıların oturduğu bir dış mekanda çekilmiş görüntülerini tespit etti.
     Ekiplerin incelediği görüntüde, zanlılardan Fevzi D, cep telefonuyla Necati bey diye hitap ederek görüştüğü kişiye kimlik bilgilerine KCK mensupları, terör örgütü yandaşları veya bir suç örgütü tarafından ulaşılarak adına 28 GSM numarası, 1 hesap kartı ve 2 kredi kartı çıkarıldığını, bunların terör örgütü tarafından kırsal bölgelerde kullanıldığını anlatıyor.
     Telefonda konuştuğu kişiden olayı kimseye anlatmamasını isteyen ve bu durumun gizli bir çalışma olduğunu ifade eden Fevzi D, bir polis memuru ve bir milletvekiline yapılan suikast doğrultusunda yakalanan bir kişinin üzerinde de ailesine ait bilgilerin bulunduğunu, olayın çözülmesi için kendilerine yardımcı olmasını talep ediyor.
     Görüştüğü kişiyi iş yerinden çıkmaya ikna edemeyen zanlı Fevzi D. daha sonra arayacaklarını belirterek telefonu kapatıyor.
     Görüntülerde zaman zaman telsiz seslerinin geldiği duyulurken, konuşan zanlının uyuşturucu madde ve alkol kullandığı da görülüyor.
    
     -6 ayda yaklaşık 45 milyon TL haksız kazanç
    
     Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü verilerine göre, dolandırıcılara yönelik yapılan çalışmalarda, geçen yıl 346 kişi yakalanırken, 510 dolandırıcılık olayı aydınlatıldı.
     Bu yılın ilk 6 aylık döneminde ise dolandırıcılıkla ilgili 291 kişi yakalandı. Bunlardan 175i tutuklanırken, 560 dolandırıcılık olayı çözüldü. Yılın aynı döneminde dolandırıcılık yöntemiyle zanlıların yaklaşık 45 milyon TL haksız kazanç sağladıkları kaydedildi.
    
     -Yeni yöntemler deniyorlar-
    
     Polisin göz açtırmadığı dolandırıcıların yeni yöntemler geliştirdikleri de belirtildi.
     Dolandırıcılık yönteminde son olarak üniversite öğrencileri ve kadınların hesaplarını kullanma yönteminin seçildiğini ifade eden yetkililer, vatandaşları kimseye hesaplarını kullandırtmamaları ve bilgilerini vermemeleri konusunda uyardı.
     Bu arada benzer bir dolandırıcılık olayında belirli bir komisyon karşılığında banka hesabını kullandırdığı tespit edilerek gözaltına alınan Goncagül B. de işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Veli Gürgah
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Hem dolandırdı hem de kameraya çektiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER