Hentbol: 2014 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri

Hentbol: 2014 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri -A Milli Erkek Hentbol Takımı Antrenörü Öztürk: -Artık hedefimiz 4+4ün sonunda, Avrupa şampiyonalarında play-off için oynayan bir takım haline gelmek


MERSİN (A.A) - A Milli Erkek Hentbol Takımı Antrenörü Adnan Öztürk, Artık hedefimiz 4+4ün sonunda, Avrupa şampiyonalarında play-off için oynayan bir takım haline gelmek dedi.
     Öztürk, Türkiye Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Güllü ile Mersin HiltonSA Otelinde düzenlendiği basın toplantısında, 4 Kasım Pazar günü Mersin Yenişehir Belediyesi Spor Salonunda, 2014 Avrupa Şampiyonası Grup Elemelerindeki ikinci maçında, son olimpiyat şampiyonu Fransa ile karşılaşacaklarını söyledi.
     2014 Avrupa Hentbol Şampiyonası 3. Grupta mücadele eden milli takımın, gruptaki ilk maçında Norveçe deplasmanda 41-23 mağlup olduğunu hatırlatan Öztürk, şunları kaydetti:
     Skor olarak memnun kalmasak da, iyi bir oyun oynayarak geldik. Son olimpiyat şampiyonu Fransa ile burada maçımız var. Takımımızı oldukça değiştirdik. Hedefimiz 2013 Akdeniz Oyunlarına kadar, Fransa, Norveç ve Litvanya gibi dünya ekolünde yer etmiş takımlarla yapacağımız maçlarla, kendi gücümüzü, nerede olduğumuzu görmek istiyoruz. Akdeniz Oyunlarına kadar eksikliklerimizi kapatmak istiyoruz. Bu maçlar bizim için önemli. Çünkü realiteyi ortaya koymadan başarıyı elde edemezsiniz. Fransa ve Norveçle bizim hentbol olarak mücadele edebilmemiz için çok uzun bir süreç gerekiyor. Ama Fransa ve Norveç gibi güçlü takımlarla oynayarak biz nerede olduğumuzu görmek istiyoruz açıkçası. İyi mücadele veren bir takım yaratmaya çalışıyoruz.
     Türkiyedeki takımların en büyük eksikliğinin maçlarda oyun kontrolü kaybetmek ve disiplinden kopmak olduğunu savunan Öztürk, Akdeniz Oyunlarına kadar oyun disiplinine ve belirli bir oyun ekolüne sahip bir takım yaratmak istiyoruz. Biz dünyadaki iyi takımlar gibi, belirli bir savunma ve hücum anlayışı olan bir takım yaratmak istiyoruz. Bunun da yolu bu maçlardan geçiyor dedi.
     Akdeniz Oyunlarının kendileri için çok iyi bir tecrübe olacağını, orada da başarı elde edeceklerini belirten Öztürk, Bizim günlük başarılar ve günlük mağlubiyetlerle ne üzülüp ne de sevinmemiz gerekiyor. Artık hedefimiz 4+4ün sonunda, Avrupa şampiyonalarında play-off için oynayan bir takım haline gelmek. Bunun çalışmalarına şimdiden başlamamız gerektiğini düşünüyorum. Bu maçlara da o kapsamda bakıyorum. Biz hayallerimizi 4+4e göre hesapladık diye konuştu.
     Öztürk, pazar günkü maçta 3 oyuncunun sakatlığından dolayı takımda yer alamayacağını belirterek, Amacımız 24-26 kişilik kemik bir kadro oluşturup, bunu değiştirerek bütün maçlarda kullanmak. Bunu önemsiyoruz. Bu maça da Norveç maçından 4 farkı oyuncuyla çıkacağız ifadelerini kullandı.
     Güllü ise, Mersinin hentbola ev sahipliği yapmaya devam ettiğini, federasyon olarak milli takım maçlarının, 2013 Akdeniz Oyunlarının yapılacağı Mersinde oynanmasına büyük önem verdiklerini bildirdi.
     Akdeniz Oyunları kapsamında hentbolda hem erkekler hem de bayanlarda Türkiyenin çok iddialı olduğunu anlatan Güllü, şunları kaydetti:
     Bu nedenle de Hentbol Federasyonu milli maçları özellikle Mersinde oynanmasını istiyor. Mersinde oynanmasının iki nedeni var. Birincisi Yenişehir Belediyesi Hentbol Salonu, Türkiyedeki tek, sadece hentbol çizgileri olan bir salon. Bu nedenle milli takım olarak burayı kullanacağız. İkincisi de bu milli maçlarımız Akdeniz Oyunlarına ısınma turları. Gerçekten altın madalya almak istiyoruz. Pazar günü Mersine hentbol adına bir ilki yaşatacağız. Son dünya, olimpiyat ve Avrupa şampiyonu Fransa ile A Milli Takımımız karşılaşacak. Bu maç için bütün Mersinlileri ellerinde Türk bayraklarıyla salonumuza, milli takımımızı desteklemeye bekliyoruz.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar / Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Hentbol: 2014 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER