Hentbol: Bayanlar Süper Lige yükselme maçları

Hentbol: Bayanlar Süper Lige yükselme maçları -Henbol Bayanlar Süper Lige yükselmek için final grubunda 4 takım arasına giren Antalya Türk Telekom, Antalyanın Süper Ligde mücadele eden ikinci takımı olmak için mücadele edecek


ANTALYA (A.A) - Hentbol Bayanlar Süper Lige yükselmek için final grubunda 4 takım arasına giren Antalya Türk Telekom, Antalyanın Süper Ligde mücadele eden ikinci takımı olmak için mücadele edecek.
     Hentbol Bayanlar 1. Ligi D Grubunu ikinci sırada tamamlayan ve Süper Lige yükselme için final grubunda 4 takım arasına giren Antalya Türk Telekom, Antalyanın Süper Ligde mücadele eden ikinci takımı olmak için mücadele edecek.
     Ankarada Yenimahalle Spor Salonunda yapılacak final maçlarını Antalya Türk Telekomun kazanması halinde Hentbol Bayanlar Süper Liginde Antalyayı Muratpaşa Belediyesinin ardından ikinci bir takım daha temsil edecek.
     Antalya Türk Telekom Antrenörü Birol Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardımcı antrenör Murat Topçuoğlunun desteğiyle aynı zamanda Muratpaşa Belediyesini çalıştırdığını söyledi.
     Antalyada 2002 yılında başladıkları proje ile çok sayıda sporcuya hentbolu sevdirdiklerini, bu spora oyuncu kazandırdıklarını anlatan Ünsal, sporcuların her geçen gün daha iyi konuma geldiğini, Muratpaşa Belediyesi bünyesinde Avrupada iki kez ikincilik kazandıklarını dile getirdi.
     Muratpaşa Belediyesinin kadro zenginliğinden dolayı forma şansı bulamayan oyuncuları Antalya Türk Telekomda değerlendirmek istediklerini vurgulayan Ünsal, Antalya Türk Telekom Spor Kulübündeki oyuncuların çoğunun Muratpaşa Lisesi ve Akdeniz Üniversitesi bünyesinde yetiştiklerini belirtti.
     Antalyadan ikinci bir takımın Süper Ligde yer almasını istediklerine dikkati çeken Ünsal, Antalya Süper Lige ikinci bir takımı çıkarmaya yüzde 50 hazır durumda. Oynanacak maçlarda takımımızın Süper Lige yükseleceğine inanıyorum, çünkü bu potansiyel var dedi.
     Hentbola sporcu kazandırmak için yürüttükleri Geleceğin yıldızları yetişiyor projesinin meyvelerini vermesinden mutlu olduklarını dile getiren Ünsal, şöyle konuştu:
     Bu takım ve Muratpaşa Belediyesi, projenin nereden nereye geldiğinin göstergesi. Muratpaşa Belediyesi ligin namağlup lideri. Bu proje ile Antalyanın çocuklarının neler yapabildiklerini bütün kamuoyu gördü. 2 yıldır neden Avrupa şampiyon olamıyoruz diye üzülüyorum, çünkü bu kadar emeğin sonucu Avrupa şampiyonluğu olmalı. 3-5 yıl önce Antalyada hentbol hiç konuşulmuyordu. Ama şimdi tam tersi bur durum var.
     Antalya Türk Telekom oyuncusu Şeyma Karasu ise hentbola Birol hocanın desteğiyle Geleceğin yıldızları yetişiyor adlı proje kapsamında ilköğretimde okuduğu yıllarda başladığını belirterek, her dönemde başarılar elde ettiklerini, daha sonra Muratpaşa Lisesinde ve Avrupada birçok başarılara imza attıklarını söyledi.
     Muratpaşa Belediyesinde de bir süre oynadığını, takım arkadaşlarının çoğu ile uzun yıllar aynı takımlarda ter döktüklerini anlatan Karasu, İyi bir takım olduk. Süper Lige yükselmek için 4 takım arasına girdik. Hedefimiz Süper Ligde mücadele etmek diye konuştu.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Hentbol: Bayanlar Süper Lige yükselme maçları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER