Hünerli eller maharetlerini sergiliyor

Hünerli eller maharetlerini sergiliyor -Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezince "En Güzeli Annemin Yemeği" sloganıyla düzenlenen "Nefis Lezzetler Yarışıyor" yarışmasında, Türkiyenin çeşitli yörelerine ait farklı lezzetler jü


ÇORUM (A.A) - Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezince "En Güzeli Annemin Yemeği" sloganıyla düzenlenen "Nefis Lezzetler Yarışıyor" yarışmasında, Türkiyenin çeşitli yörelerine ait farklı lezzetler jürinin beğenisine sunuluyor.
     Kadın Kültür ve Sanat Merkezinin hizmet verdiği tarihi Velipaşa Konağında düzenlenen yarışmanın koordinatörlüğünü, Belediye Başkanı Muzaffer Külcünün eşi Hatice Külcü yapıyor.
     Yarışmaya, "çorbalar", "sarmalar ve dolmalar", "hamur işleri" ve "tatlılar" olmak üzere 4 kategoride katılan kadınlar, Ayşe Tüter, Mahmut Yıldırımer, Ahmet Özdemir, Ülkü Menşure Solak, Seher Öğüt ve Ekrem Mertten oluşan jüriye yemeklerini beğendirmeye çalışıyor.
    
     -Yarışmaya 96 kadın 140 farklı yemekle katıldı-
    
     Kadın Kültür ve Sanat Merkezi idarecisi Hanife Nuran Hakmeyez, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 96 kişinin 140 farklı yemekle katıldığı yarışmanın ilk kez düzenlendiğini söyledi.
     Bir yarışmacının en fazla iki yemekle jüri karşısına çıktığını ifade eden Hakyemez, bugün "çorbalar" ile "sarmalar ve dolmalar" kategorilerinin, yarın ise "hamur işleri" ve "tatlılar" kategorilerinde jürinin değerlendirmesini yapacağını dile getirdi.
     Değerlendirme sonucunda ilk 10a giren yarışmacıların yarın açıklanacağını ve ödül töreninin gelecek hafta yapılacağını belirten Hakyemez, kategorilerinde birinci olan yarışmacılara bin, ikinci seçilenlere 750, üçüncülere de 500 lira ödül verileceğini kaydetti.
     Hakyemez, yarışmacıların hünerli ellerinden çıkan lezzetlerin ise yarışma sonrasında değerlendirileceğini vurgulayarak, "Çorbalarımızı, Gönül Köprüsü Projesi kapsamında, belediye görevlilerince evleri temizlenen yaşlılarımıza, tatlılarımızı da Hıdırellez etkinlikleri kapsamında mültecilere yönelik yapılacak şenlikte ikram edeceğiz" dedi.
    
     -Yarışmacılar iddialı-
    
     Yarışmacılardan Elif Yürük, arkadaşının tavsiyesi üzerine yarışmaya katıldığını belirterek, Osmaniye yöresine ait "bulgur köfteli ve tavuklu çorba" ile yarıştığını, hazırladığı lezzetlerle iddialı olduğunu söyledi.
     İnci Kiper ise "tavuklu yoğurt çorbası" ile yarışmaya müracaat ettiğini, yarışmanın farklı arkadaşlıklar kurulmasına da vesile olduğunu kaydetti.
     Mevlüde Çek de Çorum yöresine ait "dökme tarhana çorbası" ile katıldığı yarışmadan derece beklediğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Gazi Nogay - İsmail Çimen
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Hünerli eller maharetlerini sergiliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER