İçişleri Bakanı Şahin, Sakaryada:

İçişleri Bakanı Şahin, Sakaryada: -Türk milleti, kahraman bir millettir, mert bir millettir. İyiliğin, çalışkanlığın ve cesaretin timsali bir millettir


SAKARYA (A.A) - İçişleri Bakanı İdris Nam Şahin, Türk milletinin kahraman, mert, iyiliğin, çalışkanlığın ve cesaretin timsali bir millet olduğunu söyledi.
     Hendek Belediyesince Selman Dede Mesire Alanında 14üncüsü düzenlenen Selman Dede Yağlı Güreşlerine katılan Şahin, pehlivanların kura çekimine eşlik ederek pehlivanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
     Şahin, güreşlerin ardından yaptığı konuşmada, Türk milletinin öz değerlerine sahip çıktığını anlattı.
     Türkiyenin her yerinde yaz aylarında çeşitli etkinliklerin yapıldığına dikkati çeken Şahin, Burada sosyal bir buluşmayı, kültürel bir olayı birlikte gerçekleştirmekteyiz. Her şeyden önce bu buluşma hepimizin ortak buluşmasıdır. Devlet ve milletin kaynaşması ve milletçe ortaya koyduğumuz birlik ve kardeşlik duygusunun çok güzel bir örneğidir diye konuştu.
     Şahin, güreş turnuvalarının Türk milletinin geleneklerinde yer aldığını ve güreşin ata yadigarı olduğunu ifade etti.
     Benzeri etkinliklerin önemli birer hatıra olduğuna vurgu yapan Şahin, şöyle devam etti:
     Bu meydanlarda buluşmak yeni bir şey değil. Bu buluşmalar binlerce yıllık tarihimizde sürekli olarak yapılan buluşmalardır. Atalarımızı, Anadoluya taşıdığı beden kabiliyetinin, milli buluşmaların ve cesaret gösterilerinin bir örneğidir. Binlerce yıl ön esinden gelen ve binlerce yıl sonrasına gidecek olan buluşmadır bu. Bu değerlerimiz bizim için iftihar edilmesi gereken değerlerdir.
    
     -Türk milleti, kahraman bir millettir-
    
     Türk milleti, kahraman bir millettir, mert bir millettir. İyiliğin, çalışkanlığın ve cesaretin timsali bir millettir diyen Şahin, Türk milletinin kendi gücünü, kabiliyetini, karakterini kendi içinde geliştiren bir millet olduğunu söyledi.
     Her Türk vatandaşının güreşe özel ilgi göstermesi gerektiğine işaret eden Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:
     Biz burada Türk milletinin karakterini, kabiliyetini ve cesaretini yansıtan sporları beraberce izliyoruz. Güreşler, Türk milletinin kendine has sporlarından birisidir. Bu sporlara milletçe ve devletçe özel ilgi göstermeliyiz. Her spor bizim için önemlidir ve hepsinde iddialıyız ama kendimize has sporlarda biraz daha duyarlıyız. Bugünümüzü, geçmişimizin fedakar, cefakar insanlarına borçluyuz. Onların hatırasına, doğru işleri geleneğimize, töremize, inancımıza uygun organizasyonları yapmamız gerekir. Onların hatırasını yaşatmak adına yapılan bu organizasyonları saygı ve sevgiyle karşılıyoruz.
     Şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar okkanın ablası Sabahat Aslan ile bir süre görüşen Şahin, gelecek yılın ağalık ihalesini Sakaryanın plaka kodu olan 54 bin lira ile başlattı.
     Açık artırmaya AK Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, AK Parti Kaynarca İlçe Başkanı İsmail Kaymak, iş adamı Cem Oruç ve iş adamı Ayhan Kızılın vekili Şenay Sakal katıldı.
     İhaleyi 154 bin lira ile kazanan iş adamı Kızıl, gelecek yılın güreş ağası seçildi.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan / Veysel Kara
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber İçişleri Bakanı Şahin, Sakaryada: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER