İçişleri Bakanı Şahin Aydında:

İçişleri Bakanı Şahin Aydında: -Hükümet olarak özellikle son 10 yılda turizm alanında yaptığımız yatırımlarla birlikte uluslararası alandaki güvenli ülke imajımızın her geçen gün biraz daha güçlenmesiyle ülkemizin dünya turizm pazar


AYDIN (A.A) - İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Hükümet olarak özellikle son 10 yılda turizm alanında yaptığımız yatırımlarla birlikte uluslararası alandaki güvenli ülke imajımızın her geçen gün biraz daha güçlenmesiyle ülkemizin dünya turizm pazarındaki payı giderek artmaktadır dedi.
     Bakan Şahin, Aydın Ticaret Borsasında düzenlenen Turizm Bölgelerinde Emniyet ve Asayiş Değerlendirme Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiyenin turist sayısı ve turizm gelirlerinin her geçen yıl artış gösterdiğini, bu tabloda güvenlik olgusunun büyük önem taşıdığını belirtti.
     Türkiyenin 2011 yılında 31 milyonu aşan turist sayısıyla dünyada 6ncı, turizm gelirinde ise 23 milyar dolar ile 9uncu sırada yer aldığını dile getiren Şahin, Turistlerin gidecekleri yeri seçmelerinde çeşitli beklenti, ihtiyaç ve öncelikler etkili olmaktadır. Bu önceliklerin en önemlilerinden birisi şüphesiz güvenlik olgusudur. Kamu düzeninin sağlanması ve korunması konusundaki imaj, tatile çıkma aşamasında turistin tercihini etkilemektedir. Turistler için gerek yolculuk esnasında gerekse de gidilen yerlerde can ve mal güvenliğinin ve asayiş şartlarının en iyi şekilde sağlanmış olması çok önemli bulunmaktadır diye konuştu.
    
     -Turistlerin güvenliğe ilişkin algıları-
    
     Turistlerin güvenliğe ilişkin algılarının oluşmasında bölgedeki asayiş suçları, terör olayları, ulaşım ve sağlık güvenliğinin etkili olduğuna dikkati çeken Bakan Şahin, şöyle konuştu:
     Turistler gittikleri her ortamda kendilerini güvende hissetmek, güvenlik kaygısı taşımadan tatillerini geçirmek istemektedirler. Bu da en doğal istektir. Çünkü kişilere ve mal varlığına yönelik olarak işlenen öldürme, yaralama ve hırsızlık gibi olaylar, hem ülkenin güvenlik imajını zedelemekte hem de turizm talebinde ciddi düşüşler meydana getirmektedir. Güvenli ülke algısının yabancı ülkeler ve turistler nezdinde yerleştirilebilmesi için emniyet ve asayişin en iyi şekilde sağlandığı güvenli bir ortamın oluşturulması, büyük önem taşımaktadır. Bu amaçla alınan tüm tedbirlere rağmen, suç işlenmesi durumunda da suçların kısa sürede maddi ve teknik delillerle aydınlatılarak şüphelilerin yargı önüne çıkarılması gerekmektedir. Hükümet olarak özellikle son 10 yılda turizm alanında yaptığımız yatırımlarla birlikte uluslararası alandaki güvenli ülke imajımızın her geçen gün biraz daha güçlenmesiyle ülkemizin dünya turizm pazarındaki payı giderek artmaktadır.
     Bunun yanında turizm ve ulaştırma gözardı edilemeyecek önemde iç içe olan iki alandır. Bir bölgede ulaşım hizmetlerinin güvenilirliği de turizm güvenliğinin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Sık sık trafik kazalarının yaşandığı bir ülke, seyahat etmeyi düşünen insanlar tarafından ulaşım güvenliği olmayan bir yer olarak algılanacaktır. Bu kapsamda ulaşım güvenliğinin sağlanmasının yanında turistlere yönelik işlenen suçların analiz edilerek, bölgeye özgü farklı güvenlik yaklaşım ve uygulamalarının geliştirilmesi ve önleyici tedbirlerin alınması için gerekli çalışmalar şüphesiz titizlikle yapılmalıdır.
     Toplantıya, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Aydın Valisi Kerem Al, Denizli Valisi Abdulkadir Demir, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş, Aydın Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel ile jandarma ve polis teşkilatına bağlı yetkililer katıldı.
     Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
    
     Muhabir: Gökmen Şireci-Suat Deniz / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber İçişleri Bakanı Şahin Aydında: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER