Iğdır Şoförler Odasından kış bakımı uyarısı

Iğdır Şoförler Odasından kış bakımı uyarısı


IĞDIR (A.A) - Iğdır Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selahattin Artantaş, sürücülere araçlarının kış bakımlarını bir an önce yaptırmaları konusunda uyardı.
     Artantaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kışlık bakımın sürücülerin araçlarını sorunsuz bir şekilde kullanmaları için çok önemli olduğunu belirtti.
     Araçlarının kışlık bakımlarını yaptırmayan sürücülerin, özellikle soğuk havalarda araçlarında yakıtların donması, sabahları araçlarının çalışmaması gibi sorunlarla karşılaşabildiğini anlatan Artantaş, şöyle devam etti:
     Bu yıl uygulanmaya konulan zorunlu kış lastik kullanımı şoförlerin ve yayaların can güvenlikleri için önemli bir uygulamadır. Şoförlerimiz araçlarına zorunlu olduğu için değil can güvenlikleri için kış lastiklerini taktırmalıdır. Çünkü araçların yolda tutunmasını sağlayan lastiklerdir. Lastikler ne kadar iyi ise aracın yolda tutunması ve hareket etmesi de o kadar iyidir dedi.
     Kar lastiklerinin kar yağdığında değil havalar soğuduğunda takılması gerektiğini ifade eden Artantaş, şunları kaydetti:
     Toplumumuzda yanlış bilinen bu uygulama, ne yazık ki birçok ölümlü kazanın meydana gelmesine neden oldu. Kar lastiği, kar yağdığında değil havalar soğumaya başladığında takılmalıdır. Çünkü yağmurların yağmasıyla birlikte akşam saatlerine doğru asfalt zeminde buzlanma meydana geliyor buzlu zeminde yol kontrolünü sağlayan en önemli aksan lastiktir. Havaların soğuduğu bugünlerde kışlık lastikleri sürücülerimiz bir an önce araçlarına taktırmalıdır.
    
     Muhabir: Iğdır / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Iğdır Şoförler Odasından kış bakımı uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER