İkizderede panel düzenlendi

İkizderede panel düzenlendi


RİZE (A.A) - İkizderede panel organize edildi.
     Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği tarafından ilçedeki bir otelde, Yenilenebilen enerjinin meyve, sebze ve tıbbı bitkilerin kurutulmasında kullanılma olanakları ile Karadenizde doğa, yayla ve termal turizmi konulu panel düzenlendi.
     Rize Valisi Nurullah Çakır, toplantıda yaptığı konuşmada, uygarlığın temellerinin yükseldiği, sütunların jeotermal kaynakların yanında olduğunu söyledi.
     Altın, petrol ve doğal gaz gibi yeraltı zenginliklerin fazla olmadığı, öncelikle var olan kaynakları çok iyi yönetebilecek bir insan kadrosu olduğunu belirten Vali Çakır, şunları söyledi:
     Bunun yanında bir çok ülkenin elde edemediği avantajlarımız var. Ekoturizm de bunlardan birisi. Yeraltı kaynağı dediğimizde termale baktığımızda bu güne kadar hep aklımıza geleneksel Türk hamamı, üzerinde peştamalı, elinde tası olan kişiler gelirdi. Dar kalıplarda ki jeotermal fikri beyinlerimizde bu şekildeydi. Ama bu güne gelindiğinde jeotermilin çok farklı algılandığını görüyoruz.
     Çakır, uygarlığın temellerinin yükseldiği sütunların jeotermal ile yan yana olduğunun görüldüğünü ifade ederek, Aslında uygarlık oradadır. Uygarlık suda olduğu gibi jeotermal de sıcak suya da bağlıdır diye konuştu.
     Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise jeotermal turizmin yanında alternatif turizm imkanları ile daha da değer kazandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Yaylaların termal ile buluşması, termalin bu bölgelerde iyi kullanılabilmesi bence çok önemli. Ciddi bir avantaj oluşturuyor. Turizm artık tek bir sektörün üzerine yoğunlaşmaktan daha çok içerisinde bir çok aktivitenin de barındırılması gereken bir sektör haline gelmeye başladı. Bu açıdan bu bölge son derece önemlidir.
     İkizdere Kaymakamı Abdil Koç, 89 ilin belediye başkanının da katıldığı program kapsamında İkizdere ve Çamlıhemşin ilçelerinde incelemeler gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber İkizderede panel düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER