İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Ramazan Sodan başkanlığında yapıldı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman 2012 yılı 3. dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Ramazan Sodan başkanlığında yapıldı.
     Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Sodan, ülkenin planlı kalkınma çabalarının bir aracı olarak her yıl hazırlanan Devlet Yatırım Programının il düzeyinde uygulanmasında bu tür toplantıların önemine değindi.
     2012 yılı yatırım programlarında merkezi idare ve yerel yönetim kuruluşlarına ait 524 adet işin yer aldığını belirten Vali Sodan, şu bilgileri verdi:
     Bu işlerin toplam proje bedeli yaklaşık 1 Milyar 691 Milyon TL. Bu işler için geçmiş yıllarda 369 Milyon TL harcanmış olup, 2012 yılında 454 Milyon TL ödenek ayrılmış ve dönem sonu itibariyle 162 Milyon TL harcanarak, yüzde 35.7lik nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. Bu işlerden 43 tanesi bitirilmiş, 264 tanesinde çalışmalar devam etmekte ve 213 adet iş proje, ihale ve sözleşme aşamasındadır.
     Merkezi idare kuruluşların 2012 yılında Adıyamanda gerçekleştirileceği yatırım projelerine de değinen Sodan, 2012 yılı yatırım programında 239 adet iş bulunduğunu, toplam proje bedellerinin 1 Milyar 584 Milyon TL olan bu işler için önceki yıllarda 364 Milyon TL harcandığını ve 2012 yılında ise merkezi idare tarafından 356,4 Milyon TL ödenek kullandırılmasının öngörüldüğünü anlattı.
     Yerel yönetim kuruluşların programlarında bulunan 285 adet işin proje bedelinin 107 Milyon TL olduğunu belirten Vali Sodan, bu işler için 2012 yılında 97,6 Milyon TL ödenek kullandırılması öngörüldüğünü ve bu güne kadar 31 iş bitirildiğini, 99 işe de devam edildiğini kaydetti.
     Toplantının dilek ve temenniler ile soru ve cevap bölümünde Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslanın Adıyaman şehir merkezinde 2 adet alt geçit yapılmasına ilişkin talebini cevaplandıran Karayolları 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, bu talebi inceleyerek değerlendireceklerini ifade etti.
     Toplantıya, Vali Yardımcısı Yakup Güney, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, yatırımcı bölge müdürleri ile kamu kurum ve kuruluşların amirleri katıldı.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER