İlk kez tiyatro izlediler

İlk kez tiyatro izlediler -Bitlis Kültür ve Sanat Derneğinin hazırladığı proje kapsamında, köylerde yaşayan çocuklar ilk kez tiyatro izledi


BİTLİS (A.A) - Bitlis Kültür ve Sanat Derneğinin hazırladığı Köy Köy, Okul Okul Tiyatro projesi ile köylerde yaşayan çocuklar ilk kez tiyatro izledi.
     Gülümseyen Minik Gözler sloganıyla hazırlanan proje kapsamında köy köy gezen tiyatro ekibi, Yolcular Köyü İlköğretim Okulunda Meddah Amca adlı çocuk oyununu sahneledi.
     Oyun öncesinde derslikleri sahneye dönüştüren oyuncular, büyük bir başarıyla sahneye taşıdıkları oyunla ilk kez tiyatro izleyen öğrencilere unutulmaz dakikalar yaşattı.
     Proje Koordinatörü Haydar Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, coğrafi konumum itibarıyla köy çocuklarının tiyatroyla buluşma imkanının kısıtlı olduğunu belirterek, projeyi hazırlamalarındaki en büyük etkenin bu olduğunu söyledi.
     Proje kapsamında hazırlanan Meddah Amca adlı çocuk oyununu il merkezine bağlı 64 köy okulunda sahneleyeceklerini anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:
     Bugün 16. köyümüzde tiyatro oyunumuzu sahneledik. Yolcular Köyü İlköğretim Okulunda sahnelediğimiz oyunla, tiyatroyu çocuklarımızın ayağına getirdik ve ilk defa bir tiyatro oyunu izlemelerini sağladık. Oyun sonunda çocuklara hikaye kitapları hediye ederek mutluluklarına ortak olduk. Bizim amacımız da çocuklarımızı mutlu edebilmek. Biz de bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
     Proje kapsamında 42 köye daha ulaşacaklarına değinen Yılmaz, gittikleri bazı köylerde ulaşım nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını, ancak bu durumun tiyatro ekibini pes ettirmediğini dile getirdi.
     Yolcular Köyü İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Tuba Karaman ise daha önce tiyatroya hiç gitmediğini bildirerek, okullarında böyle bir etkinlik düzenleyen tiyatro ekibine teşekkür etti.
     Karaman, Oyun çok güzeldi ve okulumuzda da sahnelenmesine çok sevindik, çok mutlu oldum. İlk defa bir tiyatro izledim. Kendimi çok mutlu hissettim. Ben de büyüdüğümde tiyatrocu olacağım diye konuştu.
    
     Muhabir: Şener Toktaş / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber İlk kez tiyatro izlediler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER