İntörn mühendislere eğitim sertifikası verildi

İntörn mühendislere eğitim sertifikası verildi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, intörn mühendislere eğitim sertifikalarını verdi.
     GAÜNden yapılan açıklamaya göre, inşaat mühendisliği bölümü konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Coşkun, üniversitelerin nitelikli insan gücü yetiştirilmesi noktasındaki en temel, en güvenli üst yapı olduğunu belirtti.
     Üniversitenin geçmişinde tarihe not düşeceğimiz bir eylemin arifesindeyiz diyen Prof. Dr. Coşkun, şunları kaydetti:
     Bir değişim, bir fark ortaya koymak, bir şeyler yapmanın gayretiyle sizlerin karşısındayız. Üniversite olarak bir temel odak noktamızda sizleri görüyoruz. Sizin sadece kendi alanınızda değil her alanda iyi yetişmeniz konusunda da kendimizi sorumlu görüyoruz. Bir yandan kendi alanınızda iyi yetişirken bir yandan da sosyal, entelektüel faaliyetler açısından da iyi yetişmeniz konusunda elimizden geleni yapıyoruz.
     Gaziantep Üniversiteli olmanın bir ayrıcalık olduğuna dikkati çeken Coşkun, şöyle devam etti:
     Son 3-4 yıl içersindeki değişimleri, gelişimleri kendi gözlerinizle gördünüz. Burası ve hem fiziki hem de içerik olarak kendini değiştirmeye çalışan, geldiği noktada uluslar arası bir üniversite konumuna gelmiştir. Sizleri en iyi şekilde yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz. Gaziantep Üniversitesi önümüzdeki birkaç yıl içerisinde logosunu zevkle, gururla taşıyacağınız, mezun olmakla kendinizi gururlu addedeceğiniz bir yer haline gelmiş olacaktır. Biz boşuna Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesi demiyoruz.
     Prof. Dr. Coşkun, Sadece kendi ülkemize değil, Ortadoğuya, Afrika ülkelerine kadar dağılan bir coğrafyadan hem lisans, hem yüksek lisans hem de doktora aşamasında öğrencimiz var. Toplumla olan iletişimimiz, değerler üretmek noktasındaki azmimiz daha da ileri bir noktaya taşınacaktır. Bu çerçevede üniversitenin kapalı bir şekilde bilgiyi üretmesi yetmez. Bu bilginin toplumla paylaşılması, işbirliği yapılması mutlaka gerekiyor dedi.
     Sertifika töreni öncesinde İntörn Takip Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bayram tarafından, adaylara intörnlük süreci hakkında bilgi verildi.
     GAÜN Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Serap Ulusam Seçkiner tarafından İş Güvenliği, Yrd. Doç. Dr. Alptekin Durmuşoğlu tarafından Kalite, GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli tarafından ise İş Disiplini hakkında öğrencilere bilgi verildi.
     Daha sonra öğrencilere sertifikaları dağıtıldı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber İntörn mühendislere eğitim sertifikası verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER