İş adamı ve spor yorumcusu Üründül:

İş adamı ve spor yorumcusu Üründül: Uluslararası alanda yatırımcıların Türkiyeye bakış açısı en üst düzeyde. En az üç yıl daha ekonominin bu tempoda gideceğini düşünüyorum. İnşaat sektöründeki iyi gidişin diğer sektörler için


ANTALYA (A.A) - İşadamı ve spor yorumcusu Ömer Üründül, Türk ekonomisinin iyi yolda olduğunu söyledi.
     Antalya Genç İşadamları Derneği (Antgiad) tarafından Ramada Otelde düzenlenen Spor ve iş dünyası konulu toplantıya katılan Ömer Üründül, iş adamlarına iş yaşamındaki tecrübelerini aktardı.
     Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeninin moderatörlüğünde yapılan toplantıda Üründül, iş adamı olarak sporla nasıl iç içe bir yaşam sürdüğünü anlattı. Zevk için sporla ilgilendiğini ifade eden Üründül, enerjiden inşaata ve yiyecek sektöründen eğlence sektörüne kadar çeşitli alanlarda faliyet gösteren şirketlerinin bulunduğunu kaydetti.
     Futbola olan sevgisinin gençlik döneminde başladığını anlatan Üründül, dünya kupası maçlarını izlemek için birçok ülkeyi gezdiğini belirtti. Futbol sevgisinin iş hayatını olumsuz etkilemediğini vurgulayan Üründül, İş hayatında da futboldaki gibi oyunu iyi kurarsanız başarısız olmak için bir sebep yok. Ben bunu sağladım diye konuştu. İşte ekip kurmanın futboldaki ekip kurmayla paralellik gösterdiğine işaret eden Üründül, Nasıl oyun kurucuyu iyilerden seçmek zorundaysanız, iş kurarken de en iyiyi seçmek zorundasınız dedi.
     İşte doğru olanı yapmaya çalıştığını da anlatan Üründül, genç işadamlarına çeşitli tavsiyelerde de bulundu. Para kazanırken ülke ekonomisine ve istihdama yapılacak katkıyı öncelikli olarak ele aldığını ifade eden Üründül, Sadece para kazanmak için çaba göstermiyoruz. Bir işe sadece para kazanmak için girmiyoruz. Yaptığımız işten ne kadar çok insana istihdam sağlayabiliyoruz onu da göz önünde bulunduruyoruz dedi. İşadamlarına anladıkları alanda iş yapmaları tavsiyesinde de bulunan Üründül, işin başında durmanın da iş yaşamının bir gereği olduğunu ifade etti.
    
     -Yorumlarımdan ücret almıyorum-
    
     Spor yorumculuğunu keyif aldığı için yaptığını ifade eden Üründül, Zaten iyi kazanan bir işim var. Yaptığım yorumculuktan da para kazanabilirim. Ancak ben bu işi zevk aldığım için yapıyorum. Bir yerde bağımlı olmadığım için rahat hareket edebiliyorum dedi. Takip ettiği milli maçlarla ilgili de yaşadıkları ilginç hikayeleri katılımcılara anlatan Üründül, ekonomik gelişmelerle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Türk ekonomisinin gidişatının oldukça iyi yolda olduğunu ifade eden Üründül, şöyle devam etti:
     Ekonomi konusunda sadece tecrübelerimi ve bu konudaki deneyimlerime dayanarak değerledirme yapabilirim. Yıllarca iş dünyasının içinde olan bir kişi olarak ekonominin nasıl olduğuyla ilgili bana yöneltilen sorulara ülke ekonomisini gayet iyi olduğunu söylüyorum. Ekonomi gayet iyi yolda. Kendim yatırımlar yapıyorum. Yeni yatırım düşüncelerimiz var. Öngörülerimiz bundan sonra daha da iyi olacak yönünde. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren şirketlerimiz var. Bir ekonominin nasıl olduğunu görmek istiyorsanız inşaat sektörüne bakmak lazım. İnşaat sektörü de gayet iyi yönde. Uluslararası alanda yatırımcıların Türkiyeye bakış açısı en üst düzeyde. En az üç yıl daha ekonominin bu tempoda gideceğini düşünüyorum. İnşaat sektöründeki iyi gidişin diğer sektörler için de geçerli olduğunu düşünüyorum
     İş adamlarının sorularını da yanıtlayan Üründül, Fenerbahçeli olmasına karşın en fazla eleştiriyi yorumlarından dolayı Fenerbahçe taraftarından aldığını belirtti. Üründül, Fenerbahçeliler bana çok kızıyor. Niye haklarımızı korumuyorsunuz diye. Ben ne görüyorsam onu söylüyorum. Hata varsa hatalar, güzel işler varsa işin güzel tarafınıdiye konuştu.
     Üründül, özel hayatıyla ilgili de iş adamlarına açıklamalarda bulundu.
     Antgiad Başkanı Mustafa Alanyalı da spor yorumlarındaki başarılı performansının dışında Üründülün iş hayatıyla ilgili tecrübelerinden faydalanmak istedikleri için davet ettiklerini ifade etti. Antgiad olarak her ay bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Alanyalı, genç iş adamlarından ihtiyaç sahiplerine yönelik bu projeleri desteklemelerini istedi.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber İş adamı ve spor yorumcusu Üründül: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER