İşçilerden sessiz protesto

İşçilerden sessiz protesto -Denizlide, üretimini durduran bir tekstil fabrikasının eski çalışanları, maaş ve kıdem tazminatlarının ödenmediği iddiasıyla eylem yaptı


DENİZLİ (A.A) - Denizlide 2009 yılında üretimini durduran bir şirketin eski çalışanlarından oluşan bir grup, ücret ve kıdem tazminatlarının ödenmediği iddiasıyla eylem yaptı.
     Denizli Organize Sanayi Bölgesi girişinde bir araya gelen işçiler, fabrikanın eski sahibini hazırladıkları elbise şeklindeki dövizlerle protesto eti, ağızlarını siyah bezle bağladı.
     İşçilere desket veren Türk-İş Denizli İl Temsilcisi Recep Oktay, yaptığı basın açıklamasında işçilerin fabrika kapanmadan iş yerinde örgütlü Türk-İşe bağlı TEKSİF Sendikasına üye olduklarını hatırlatarak, işçilerin haklarını her hafta sonu farklı bir yerde eylem yaparak aradıklarını belirtti.
     Eski patronlarına karşı protestolarını bu sefer ağızlarına bağladıkları siyah bezlerle sessiz bir şekilde gösterdiklerini ifade eden Oktay, Bizim amacımız, bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir. Onun için kapatılan fabrikanın sahibine sesleniyorum, birazcık da olsa kalbin, vicdanın varsa bu kadar zor durumda yaşayan emekçilerin haklarını verirsin. Biz sonuna kadar haklarımızı alana kadar eylemleri sürdüreceğiz diye konuştu.
     Eylem yapan işçiler daha sonra olaysız dağıldı.
    
     Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Mustafa Dermencioğlu / Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber İşçilerden sessiz protesto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER